HDP Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak, eski İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın provokasyonlar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ise HDP’nin kara propagandasını yapmakla görevlendirildiğini söyledi. Irmak, "Birtakım oyunlar olduğu görülüyor. Bu oyunları bozmak ve halklar arasında ittifak kurmak için bizim seçimde en az yüzde 15 almamız lazım, yoksa bizi zor günler bekliyor." dedi.

HDP Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, sınırda bulunan Çukurca’ya bağlı Çığlı ve Gündeş köylerini ziyaret etti.
Hakkari ve Çukurca belediye eşbaşkanları, HDP ve DBP yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de eşlik ettiği adaylar, ilk olarak Çığlı köyüne gitti.

Seçim barajı ve AK Parti’nin son dönemde yapmış olduğu provokasyonlar üzerinde duran Irmak, eski İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın provokasyonlardan sorumlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ise HDP’nin kara propagandasını yapmak için görevlendirildiğini söyledi. Irmak, "Özel organizasyonlar yapılmış. Bazı ajanslara düşen bilgilere göre Cumhurbaşkanı ile bir toplantı yapılmış. Toplantıda Cumhurbaşkanı ‘Siz yüzde 40’ı yakalayın biz onu yüzde 48 yaparız’ diyor. Böyle bir şey var mı yok mu bilemeyiz fakat şimdiye kadarki süreçte birtakım oyunlar olduğu görülüyor. Bu oyunları bozmak ve halklar arasında ittifak kurmak için bizim en az yüzde 15 almamız lazım. Yoksa bizi zor günler bekliyor." dedi.