Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak, "8 Haziran sabahı HDP gümbür gümbür Meclis'e girecek ve o kaçak sarayı, sarayı yapanların başına yıkacak." dedi.

Irmak, seçimlere 3 gün kala seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Irmak, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve beraberindekiler ilk olarak kanser hastalığına yenik düşüp vefat eden Esmer Kaya isimli kadın için taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Irmak ve beraberindekiler, yarın Hakkari'de yapılacak olan ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılacağı miting için esnafı ziyaret ederek, mitinge davet etti. Irmak ile birlikte dolaşan kadınların, ellerindeki 'def'leri çalıp, esnafı mitinge davet etmeleri dikkat çekti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HDP'nin Hakkari milletvekili adayı Irmak, 7 Haziran seçimlerinde provokasyon yapmak isteyenlere karşı halkın sağduyulu olması çağrısı yaptı. Irmak, "8 Haziran sabahı HDP gümbür gümbür Meclis'e girecek ve o kaçak sarayı, sarayı yapanların başına yıkacak." dedi.

Irmak, şun ifadeleri kullandı: "Hakkari halkı alanlarda barajı nasıl aşacağını gösterecek, kararını ve kararlılığını ifade edecek. Onun için bütün halkımızı buraya davet ediyoruz. Bütün halkımızı olası provakasyonlara karşı duyarlı olma ihtiyacını duyuyoruz. Biliyorsunuz seçimin başından beridir yürütülen kirli bir kampanya var ne yazık ki. Bu kampanya sadece kirli değil, aynı zamanda kanlı bir kampanya. Ne yazık ki, birilerinin gözünü kan bürümüş ve halkın iradesinin demokratik bir biçimde seçime yansımasının önüne geçmek istiyor. Halkımızın sağduyusu bugüne kadar bu kirli ve kanlı politikaları boşa çıkardı. Kaldı 3 günümüz. Sabredeceğiz. Eyüp sabrıyla 3 günü de geçireceğiz. Tayyip Erdoğan bu halka provokasyon yaptıramayacak, bu seçimi kana bulayamayacak. Ne olursa olsun o seçimde halkın, halkların iradesi çıkacak ve biz şuna büyük bir güvenle, büyük bir inançla inanıyoruz ki, o sandıklarda muhakkak ve muhakkak HDP barajı aşarak bu kirli politikaların sahibi o sandıklara gömülürek seçimi bitireceğiz. 1990-2000'li yıllarda biz 17 bin insanımızı faili meçhul cinayetlere kurban verdik. Birileri 1990'lı süreçleri hortlanmak ve kanlı günleri geri getirmek istiyor. Çünkü kan üzerinden nemalanıyorlar, çünkü onlar şiddet üzerinden politika yürütüyorlar. Onlar çözümün yanlısı değiller. Biz bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz."