HDP’li eski bakan Ali Haydar Konca, Bakanlar Kurulu toplantısında herhangi bir tartışma yaşanmadan seçim hükümetinden istifalarını sunduklarını söyledi.

HDP’li bakanlar Ali Haydar Konca ile Müslüm Doğan istifa sonrasında HDP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakanlar Kurulu’nda istifa gerekçelerini özet olarak sunduklarını ifade eden Konca, “Başbakan kendi görüşlerini ortaya koydu, gerekçelerimizin doğru olmadığı noktasında beyanlarda bulundu. Teşekkür ettik, ayrıldık.” dedi.

Gazetecilerin, "Televizyonlarda tartışmanız yer alıyor" demesi üzerine Konca, şu cevabı verdi: “Karşılıklı bir tartışma kesinlikle olmadı. Biz gerekçelerimizi çok net koyduk. Cizre’den başlayarak çektiğimiz sıkıntıları, bakan olarak gittiğimizde karşılaştığımız muameleleri, bunun kabul edilebilir olmadığını ayrıntılarıyla anlattık. Türkiye’nin gerçeklerini anlattık. Ben Varto’luyum. Varto’da cami ve cemevinin ve mezarlarının bombalandığını, bu kabinede olmamdan dolayı beni özellikle lanetleyen telefonlar aldığımı açık biçimde söyledim. İstifa gerekçemiz; çatışmasızlık ortamının yaratılmaması, savaşın tırmandırılması ve bu koşullarla seçim güvenliğinin kesinlikle mümkün olmadığını söyledik. Kimse söz almadı, sadece Başbakan konuştu.”

"İçişleri Bakanı ile aranızda herhangi tartışma oldu mu?" sorusu üzerine ise Konca, "Hayır, Cizre olayında İçişleri Bakanı’nın ve valinin krizi yönetemediğini, ölümlerin önlenebileceğini, benim özellikle ısrarlı telefonlarıma rağmen çözüme yaklaşmamıza rağmen kabul edilebilir olmadığını beyan ettim. Kendisi de hendeklerde bahsetti. Bana yönelik sözü olmadı." diye konuştu.