Kalkınma eski Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Koza-İpek Grubu'na kayyum atanmasına sert tepki gösterdi. Yapılanın, gasp olduğunu söylediler.

Doğan ve Kürkçü ile HDP milletvekili adayları, Tepekule Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ertuğrul Kürkçü, "Bu bir gasptır. Anayasa, basın kuruluşlarına, matbaalarına herhangi bir biçimde el koyulamayacağını açıkça yazar. Bu açıdan ortada bir mahkeme kararı olmaksızın bir savcının, 'Bütün kurumlar kusurludur, öyleyse bu grubun yayınları da kusurludur. Bu kusuru ortaya çıkarmak üzere basıyorum ve el koyuyorum.' demesi, ancak ve ancak bir diktatörlük uygulamasının çok açık bir örneği olabilir. Bu bütünüyle gayrimeşrudur. Türkiye'nin bütün demokrasiden, basın ve medya özgürlüğünden yana olan, ifade özgürlüğünden yana olan bütün güçlerinin de buna karşı çıkmaları gerekir." dedi.

Müslüm Doğan ise şunları söyledi: "AKP ve onun üzerindeki baskı rejimini oluşturan şahsın ortaya koyduğu bu yeni devlet modeli, halkımız tarafından reddedilmiştir ve reddedilecektir. İpek Holding'e ve diğer kurumlara karşı yaptığı bu resmen bir diktatörlüğün, diktatör bir rejimin, diktatörlükle yönetilen bir ülkede gerçekleşebilecek bir olaydır. Bu resmen bir gasptır. Bunu şiddetle reddediyoruz. Demokrasilerde gerçekleşecek bir olay değildir, çünkü daha düne kadar hiçbir sorunu olmayan bir holdingin bu şekilde kuşatılıp ve basın yayın organlarına böyle bir müdahale, kayyum atanması demokratik bir durum değildir. Bunu şiddetle reddediyoruz."