Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Antalya'da da Kürt esnafa ve mahallelerine yönelik saldırılar olduğunu savundu. Konuya ilişkin fotoğraflar gösteren Oluç, saldırıların olabileceğinin önceden bilinmesine karşın önlem alınmadığını ileri sürdü. Oluç, yerel medyada da kışkırtıcı yayınlar yapıldığını iddia etti.

Oluç, son günlerde artan terör olayları sonrası yaşananlara ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Saldırıların arkasında yerel mafya ilişkilerinin olduğu görülüyor. Saldırdıların hedefi siyasi değil, ekonomik ve ticaridir." diyen Oluç, şu ifadeleri kullandı: "Bu, başarılı olan esnafın bu saldırıların sonucu yılması ve yerlerin ucuza kapatılması hedefleniyor. Malın, mülkün ele geçirilmesine çalışılıyor. Uluslararası marka olan Antalya zedeleniyor. Bu saldırıların siyasi ve fiili sorumluluların ortaya çıkarılması gerekiyor. Hukuki süreç başlattık; bunları yapanların fotoğraf ve videoları savcılığa verildi. Arkasında duranların açığa çıkarılması için savcılara çağrıda bulunuyoruz. Esnafın mağduriyetin giderilmesini istiyoruz."

"Saldırılar nedeniyle kimsenin orayı terketme niyeti yok." diyen Oluç, Kürt vatandaşların hayatlarını eşit yurttaş olarak sürdürmek istendiğini kaydetti. Bu tür saldırıların mutlaka engellenmesi gerektiğini vurgulayan Oluç, bir soru üzerine olaya ilişkin gözaltına alınanların hepsinin serbest bırakıldığını söyledi. Kimin yaptığına ilişkin de Oluç, çok değişik çevrelerin olduğunu tespit ettiklerini savundu. Oluç, Osmanlı Ocakları başta olmak üzere çok geniş bir kesimin bu saldırıları yapanlar olduğunu iddia etti.