Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 'Siyaset bir tarla olsa, şeref de burada yetişen bir sebze olsa Demirtaş'a onun sapları bile düşmez.' sözüne cevap verdi.

Önder, "Kem söz kendisine aittir. Başka da bir şey söylemeye gerek yok. Konular eş genel başkanlarımıza tevdi edildi. Kimse siyasette ciddiyeti, nezaketi elden bırakmasa ne iyi olur." dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ HDP Genel Merkez'inde milletvekili seçilen 80 kişi ile görüşme yapacak. Görüşme öncesinde HDP Genel Merkezi'ne gelen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın söylediği söz hatırlatıldı.

Bunun üzerine Önder, şunları söyledi: "Kem söz kendisine aittir. Başka da bir şey söylemeye gerek yok. Konular eş genel başkanlarımıza tevdi edildi. Kimse siyasette ciddiyeti, nezaketi elden bırakmasa ne iyi olur. Selahattin Bey'in söylediği şey bizim yaklaşık 40 yıldır kriminalize edilmeye gösterilmemize dönük tepkinin ifadesiydi. Bu tepki boş bir tepki değildi. Bu halk tarafında desteklenmiş bir gerçektir. Adı geçen arkadaş bu halkın tercihlerine baksa daha iyi olur."

İmralı konusunda bir gelişme olup olmadığının hatırlatılması üzerine Önder, "Bugün başvuruyu yapacağız. Açıklamayı büyük ihtimal yarın saat 11.00'da mecliste yapacağız." diye konuştu.