Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Kobani'de IŞİD tarafından 231 masum insanın vahşice öldürüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerini eleştiren Özsoy, ''Biz sayın Cumhurbaşkanı'nın cumhurbaşkanlığını bu noktadan sonra tanımıyoruz.'' dedi.

HDP ve DBP Bingöl il başkanlıkları Kobani'de IŞİD saldırısı için ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına DBP Bingöl İl Başkanı Mervan Temiz okudu. Temiz, ''Halkımıza mübarek Ramazan ayında bu acıları yaşatan tecavüzcü çetesi ve onları TIR'lar ile besleyip büyüten tüm kirli siyasi güçleri nefretle kınıyoruz. Kürt halkına yaşattığınız bu acılar, halkımızı barış, eşitlik, onurlu, özgür yaşam talebinden asla vazgeçiremeyecektir. Kobani direnişi onurlu insanların direnişidir, bir halk direnişidir ve topyekün bir halkın direnişi karşısında hiçbir güç duramayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Kobani'de yapılan saldırılardan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetinin sorumlu olduğu belirten Temiz, ''Kobani'de Grispi'de peş peşe ağır yenilgiler alan IŞİD çetelerinin kimler tarafından desteklendiğini öğrenmek için Erdoğan'ın havuz medyası paçavra gazetelerine bakmak yeterli olacaktır." dedi.

Yapılan açıklama sonrasında HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özsoy, ''231 insanımız Kobani'de vahşi bir şekilde katledilmiştir. Ölenlerin büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlılar oluşturuyor.
Filistin'de bir olay olduğu zaman aslan kesilenler, söz konusu yanı başındaki Kürtler olduğunda kin ve nefretlerini kusuyorlar. Sevinç nidalarıyla ölülerimize hakaret ediyorlar.'' diye konuştu.

''Sayın Cumhurbaşkanı içimizi acıtmaya devam ediyor.'' diyen Özsoy sözlerine şöyle devam etti: "Seçim öncesi kinini kustu. Seçim öncesidir dedik, sineye çektik. Seçim atmosferinin tansiyonuna verdik. Şimdi seçim bitti. Biz insani bir üslup beklerken, 231 kişinin öldüğü katliamdan sonra yaptığı açıklama, bütün kibrini, bütün küstahlığını tekrar açığa çıkarmıştır. Ne pahasına olursa olsun, Kürtlere devlet kurdurtmayacakmış. Birincisi, Kürtlerin devlet kurma isteği var mı yok mu o tartışılıyor. İkincisi ise Kürtler devlet kursa sana burada ne oluyor? Senin bundan sıkıntın ne? Kürt kardeşim diyorsun, Kürtlerin sevindiğine sen neden üzülüyorsun, sonra da kalkıp ben herkesin cumhurbaşkanıyım diyorsun. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın cumhurbaşkanlığını bu noktadan sonra tanımıyoruz."