Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mardin milletvekili adayı Prof. Dr. Mithat Sancar, iktidarın partilerini dinsizlik üzerinden karalamaya çalıştığını belirterek; “Asıl dinsizlik DAİŞ’e (İŞİD) yardım edenlerdir.” dedi. Kızıltepe ilçesinde halka seslenen Sancar, iktidarın ilk önce DAİŞ’a yaptığı yardımların hesabını vermesini istedi.

Suriye’nin Kobani kentinde vahşi uygulamaları ile tanınan DAİŞ (İŞİD) örgütü ile Kürtler arasında yaşanan çatışmalara dikkat çeken Sancar, Kobani’de Kürt gençlerinin tarihin gördüğü en barbar örgütüne karşı canları ile mücadele ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Kobani düştü düşüyor' sözlerini hatırlatan Sancar; “Cumhurbaşkanı Erdoğan Kobani’nin düşeceğini zannederek adeta alkış tutmak üzereydi. Ama onların aklına Kürt halkının ne kadar güçlü olduğu hiçbir zaman gelmedi. İşte bir avuç diye gösterdiği Kobani, o barbarlara en iyi dersi vererek şanlı bir direniş gerçekleştirdi. Kobani aslında tüm halkların onurunu kurtardı.” ifadelerini kullandı.

'ASIL DİNSİZLİK DAİŞ’E YARDIM EDENLERDİR'

HDP’ye yönelik yapılan ‘dinsizlik’ propagandasına sert tepki gösteren Sancar; “Partimizi dinsizlik ile suçluyorlar. O zaman soruyoruz onlara! Sizler ilk önce IŞİD çetelerine ödediğiniz yardımın hesabını verin. Sizler değil miydiniz IŞİD çetelerine yardım edenler. Aynı şekilde sizler değil misiniz zulüm edenler! Asıl dinsizlik zulüm etmektir. Biz dinsizlik ile suçlayanlar gelin göründe Kürt Seydaları ne kadar güzel konuşuyorlar. Sizler gelin göründe insanlık nasıl oluyor sizlere burada öğretelim. Sizler batıda mültecilere adeta bir dilenci gözü ile bakarken. Burada halkımız onlarla bir kuru ekmeğini paylaşıyor. İşte bizler sizlere dediğimiz gibi bizler sizlere demokrasi, özgürlük ve insanlık dersi vermeye geliyoruz.” şeklinde konuştu.

'KAN AKMIYORSA BUNUN MİMARI SAYIN ÖCALAN’DIR'

Çözüm sürecine de dikkat çeken Sancar, çatışmazlık ortamının tek mimarının Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti. Seçim baraj sorunlarının olmadığına da vurgu yapan Sancar, tek baraj sorunlarının yapılmak istenen Ilısu Barajı olduğuna vurgu yaptı. Meclis'e girdikleri takdirde AK Parti hükümetinin tüm planlarını bozacağını sözlerine ekledi.

Sancar; “Bizler bu barajı yıktığımız gibi doğamızı tahrip eden barajları da yıkacağız ve halkımızla beraber yeni bir yaşamam merhaba diyeceğiz” şeklinde konuşmasını bitirdi.