Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu'na yönelik saldırıda IŞİD terör örgütü tarafından şehit edilmesi olayının ardından Celal Doğan ismi üzerinden manipülasyon yapıldığını söyledi. Konunun, bulvarın isminin değişmesi üzerinden tamamen HDP ve Kürt düşmanlığına dönüştürüldüğünü kaydeden Toğrul, “Şuanda olay kamuoyunda da sanki HDP yapmış, Kürtler yapmış gibi bir algıya dönüştürüldü.” dedi.

Toğrul, IŞİD tarafından gerçekleştiren saldırı sonucu Astsubay Nane'nin şehit edilmesinden, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın isminin bulvardan kaldırılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Nane'nin IŞİD tarafından şehit edildiğini kaydeden Toğrul, “Onu vuran kurşunun da MKE menşeeli olduğu iddia ediliyor. Bu durum çok ciddi araştırılması gereken bir sürece işaret etmesi gerekirken, kurşunu oraya nasıl gittiği gibi sorgulanması gereken meseleler var iken maalesef bu bir algı operasyonuna dönüştürüldü. Şehidin köyündeki bulvarın ismi Celal Doğan ismi üzerinden manipüle edildi. Bulvarın isminin değişmesi üzerinden tamamen HDP ve Kürt düşmanlığına dönüştürüldü. Şuanda olay kamuoyunda da sanki HDP yapmış, Kürtler yapmış gibi bir algıya dönüştürüldü. Hükümet kanadı bu algıyı özellikle devam ettiriyor. Önce sayın Başbakan geldi, arkasından şehidin çocuğunun doğumuna eşini gönderdi. Önümüzdeki günlerde de sünnete geleceği ifade ediliyor. Bunu HDP'yi halkın gözünde terörize etmenin en ciddi argümanına dönüştürdüler.” diye konuştu.

'GAZİANTEP, CİDDİ BİR IŞİD DESTEK HATTI'

Kurşunun MKE'ye ait ise oraya nasıl ulaştığının düşündürücü olduğunu belirten Toğrul, “Aklımıza silahları taşıyan TIR'ları getiriyor. Dolayısıyla o silahların kimlerin eline geçtiğini gösteren ciddi bir delile dönüşüyor. Maalesef bir manipülasyon. Devletin olanaklarını, basın yayın olanaklarını kullanarak toplumu karşıtlaştıran, düşmanlaştıran bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür. AKP'den de bu konuda IŞİD'le ilgili tek bir cümle duyulmadı. Onu lanetleyen, tel'in eden tek bir cümle olmadı. Biz biliyoruz ki, Gaziantep ciddi bir IŞİD destek hattı. Biz Gaziantep'te yüzlerce IŞİD hücresinin olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünmenin de ötesinde somut bir durum. Dünyanın öbür tarafından kalkan bir militan eğer Gaziantep üzerinden IŞİD bölgesine geçiyorsa, buraya geldiğinde bir lojistik desteğinin olması lazım.” şeklinde konuştu.

'IŞİD TERÖRİSTİNİN GEÇİŞE İTİRAZ ETTİĞİ İÇİN ASTSUBAYIMIZI ŞEHİT ETTİĞİNİ BİLİYORUZ'

Sınır bölgesini incelediklerinde açık açık insan simsarlığı yapıldığını gördüklerini aktaran Toğrul, “Daha önce cenazelerin, yaralıların açık açık getirildiği ama ilk kez bir astsubayın buna itiraz ettiği ve bunu hazmedemeyen IŞİD teröristinin çekip astsubayımızı şehit ettiğini biliyoruz. Bunları beraberce düşündüğümüzde hükümetin oturup gerçekten IŞİD belasının nereye kadar eriştiğini artık masaya yatırması gerekirken, olaydan istifade ederek Celal Doğan isminin üzerinden olayı bir Kürt düşmanlığına, HDP düşmanlığına dönüştürüyor.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEPKİ

Toğrul, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'deki vatandaşların bunu algılaması gerekiyor. 7 Haziran'dan sonra, HDP yüzde 13 aldıktan sonra bu savaşı başlatan nedir? Bunu görmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanının projesi yerle bir oldu diye, Cumhurbaşkanı bunun hıncını alıyor, tekrar bunu terörize ederek, HDP'nin üzerine oyun oynayarak düşmanlaştırarak halkın gözünden düşürerek tekrar tek başıma iktidar olmanın, sultan olmanın hayalini kuruyor.”

CELAL DOĞAN'DA TWİTTER HESABINDAN ELEŞTİRMİŞTİ

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan da bulvardaki ismin değiştirilmesi meselesinin bir istismara dönüştüğünü kaydederek, microblog sitesi Twitter'da şu ifadeleri kullanmıştı: “Gaziantep’te Yalçın Nane diye bir çocuk IŞİD tarafından öldürülüyor. Bir çatışmada filan da değil. Fatma Şahin kendisine sahip çıkıyor. Öldüren IŞİD, TIR'ı gönderen AKP, Şehidin hanımının başı Fatma hanımın kucağında, faturası bana kesiliyor. Türkiye'de algı o kadar istismar ediliyor ki.”