HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayla yönetim krizinin ortaya çıktığını belirtti. Tüzel, "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında hem izlenecek siyasi hat hem yönetimde kimin söz sahibi olacağı çelişkisi su yüzüne çıktı. Büyü bozuldu vazo kırıldı, irin boşaldı." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve bir grup Beyoğlu esnafı, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kentsel dönüşüm ve Borçlar Kanunu hükümleri nedeniyle İstanbul'u İstanbul yapan belli başlı yerlerin yok edildiğini savunan CHP'li Onur, İstiklal Caddesi'nin özünden koparılarak bambaşka bir hale getirilmek istendiğini belirterek "İstanbul'un hatıralarını yok ederseniz kentli esnaf, vatandaş isyan eder." dedi.

İki yasanın esnafı tehdit ettiğini, 10 yıllık kiracıların yerlerinden edildiğini dile getiren Tüzel, Beyoğlu esnafının tarihi ve kültürel yapıyı korumayı kendilerine görev edindiğini ifade ederek söz konusu yasa hükümlerinin iptal edilmesini istediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya ilişkin soruya Tüzel, tartışmayla yönetim krizinin ortaya çıktığını belirtti. "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında hem izlenecek siyasi hat hem yönetimde kimin söz sahibi olacağı çelişkisi su yüzüne çıktı. Büyü bozuldu vazo kırıldı, irin boşaldı." diyen Tüzel, Arınç'ın öne sürdüğü iddiaların üzerine gidilmesi için seçimin beklenemeyeceğini vurguladı. Arınç'ın "mahkemede kimin zarar göreceği belli olmaz" sözünü tehdit gibi kullanmaktan öteye geçerek iddialarını açıklaması gerektiğini dile getiren Tüzel, "Halkın, sandıkta bunun hesabını sorması lazım, kendinden çalan bu hırsız takımıyla hesaplaşmalı. AKP'nin yüzü Kürt sorunu üzerinden ayrışma gibi görünse de nerelere varmıştır. Bu süreç devam edecektir, kolay kolay kapanmaz. Bu ülkemizi, geleceğimizi ilgilendirmelidir." diye konuştu.

"Ayakkabı kutuları açıldı. Paralel dediler, bugün pandoranın kutusu açıldı. Bütün pislikler saçıldı." diyen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise "Bu iş aile arasında falan değil. Bu ülke ne onların çiftlikleri ne de Ankara bu evin salonu. Biri bakan, biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Bu, ülke meselesidir. Arınç'ı acil olarak 8 Haziran'ı beklemeden 100 şeyi her gün bir iki açıklamaya davet ediyorum. Çünkü 8 Haziran'ı beklemek Gökçek'in suçuna ortak olmaktır. Arınç ortak olmuş şimdiye kadar, bundan sonra yetti artık diyorsa açıklamaya başlamalıdır, bugünden itibaren; 8 Haziran'da hep birlikte yargılanmak istemiyorsa. Bu iç kavga değil ülke meselesidir. Hepimizi etkiler, derinden sarsar." dedi.