HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında yaşanan 'şerefsiz' polemiğine ilişkin olarak, ’’MHP eski günlerine özenmesin ‘eski çamlar bardak oldu.’ Eski komandoluk günleri kirli bir siyasetin maşası olma günleri artık onlar için parlak bir siyasi geleceğin önünü açamaz.’’ dedi.

Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’nde Emekli-Sen temsilcileri ile bir araya geldi. Yüksekdağ burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında yaşanan 'şerefsiz' tartışmasına değinen Yüksekdağ, ‘’Bu dönemde kullanılan dil ve yöntemler artık ‘çakar almaz silah’lara dönüşmüştür. Bunun görülmesi lazım. MHP eski günlerine özenmesin ‘eski çamlar bardak oldu.’ Eski komandoluk günleri kirli bir siyasetin maşası olma günleri artık onlar için parlak bir siyasi geleceğin önünü açamaz.’’ ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, ‘’O kadar akıl almaz bir seviye kaybı var ki Türkiye’nin siyasetinde şöyle bir tablo oluştu. Bir yerde gittikçe seviye kaybeden siyasi merkezler birleşiyor. Bugün MHP’nin söylemi ile AKP’nin ve Saray’ın söylemini birbirinden ayıramazsınız. Düne kadar Sarayı eleştiren AKP’ye karşı muhalefet yürüttüğünü söyleyen MHP’nin gerçek yüzü bütün açıklığı ile ortaya çıkmıştır. Sanmasınlar ki Türkiye toplumu bu seviyesizleşmeyi görmüyor. Son söylenen bu sözleri cevap vermeyi bile kendi niteliğimize ve seviyemize yakıştıramayız. Onlar cevabını dün nasıl 7 Haziran seçimlerinde halkımızdan aldılarsa bugün ve yarın da cevabını halkımızdan alacaklar. Biz MHP tabanının da vicdanlı hakkaniyetli çözümden yana bir tutum geliştirebileceğini biz biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde MHP’den bize destek veren oy veren oldu, Bize AKP tabanından oy verdiler. AKP'liler oy verdi. AKP yönetiminden il ve ilçe yönetimlerinden değerli kardeşlerimiz partimize katıldı. Hepsinin güveni başımız gözümüzün üstünedir. Onların güvenlerini asla ve asla boşa çıkarmayacağız. AKP’den MHP’den oy veren insanlarımız bize barış ve çözüm için oy verdiler. Olabilecek bir erken seçimde bu seviyesiz sözlere en esaslı cevabı halkımız verecektir. Türkiye toplumunun ahlakına güveniyoruz.‘’ diye konuştu.

'ESKİ ÇAMLAR BARDAK OLDU'

Bahçeli’nin siyasi danışmanı Metin Özkan’ın, "3 bin kişilik şerefsiz listesi var" ifadeleri üzerine Yüksekdağ şunları söyledi: ‘’Çok açık bir tehdit ama bunlar boş tehditler, bu dönemde kullanılan dil ve yöntemler artık ‘çakar almaz silah’lara dönüşmüştür. Bunun görülmesi lazım. MHP eski günlerine özenmesin ‘eski çamlar bardak oldu.’ Eski komandoluk günleri kirli bir siyasetin maşası olma günleri artık onlar için parlak bir siyasi geleceğin önünü açamaz. MHP hiçbir zaman bağımsız müstakil kişiliği sağlam bir siyasi duruş gösterememiştir. Hep bir şeylerin parçası ve maşası oldu, kullanıldı. Bugün de AKP tarafından kullanılıyor. Yazıktır MHP’ye oy veren insanlara. AKP tarafından kullanılmaya izin vermesinler. Kendilerini Saray’a kullandırtmasınlar. 3 bin kişilik liste falan, bunlar çok ucuz yaklaşımlardır. Bu tehditleri savuranların kendi çaresizliğinin ürünüdür. Bu sadece öyle görsün ve öyle değerlendirsinler.’’