HDP'nin vekil adaylarından Abdullah Zeydan, Yüksekova'daki provokasyonlarla seçim sürecinin baltalanmak istendiğini, halkın oyunlara gelmemesi gerektiğini söyledi. AK Parti’de çok kötü bir ruh hali olduğuna dikkat çeken Zeydan, "Adeta çıldırmış durumdalar. Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve Başbakan yardımcılarına bakıyoruz hepsi çıldırmış bir haldeler. Bu da doğaldır çünkü artık iktidarları ellerinden gidiyor." dedi.

HDP’nin Hakkari milletvekili adayları Van Kahvaltı Salonu'nda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltıya milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Halkların Demokratik Partisi İl Eşbaşkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, Demokratik Bölgeler Partisi İl Eşbaşkanları Emine Berivan Akboğa, Musa Çiftçi, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanları Mine Sevjin Alçiçek, İsmail Sihat Kaya yanı sıra HDP, BDP yöneticileri katıldı.

Selma Irmak, AK Parti hükümeti tarafından HDP’yi yıpratma politikaları güdüldüğünü kaydetti. Irmak, HDP’nin yeni yaşamı inşa etmek için çalıştığını dile getirdi. Vekil adaylarından Abdullah Zeydan da özelikle son günlerde Yüksekova'da yaşanan provokasyonlara dikkat çekti. Zeydan, Yüksekova'daki provokasyonlarla seçim sürecinin baltalanmak istendiğini, bu süreçte halkın bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini aktardı.

AK Parti’de çok kötü bir ruh hali olduğuna dikkat çeken Zeydan, şöyle konuştu: "Adeta çıldırmış durumdalar. Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve Başbakan yardımcılarına bakıyoruz, hepsi çıldırmış bir haldeler. Bu da doğaldır çünkü artık iktidarları ellerinden gidiyor. Türkiye’nin demokrasi güçleri demokratik bir halk iktidarını oluşturuyor. O anlamda da paniklemeleri gayet doğal. Ama şunu açık söyleyelim. Korkunun ecele faydası yok. Yani bu yıllardır Kürtleri birbirine kırdırtma politikaları sona ermiştir. Kürt halkının kendi içinde yarattığı ittifak AKP’yi ve Cumhurbaşkanı'nı çıldırtmıştır. HDP’nin Türkiye’deki yükselişi Türkiye’ye yeni bir yaşam alternatifi sunmuştur. Biz halkımızı ve partimizi esas alıyoruz. Biz halkımıza güveniyoruz. AKP’nin her gün antidemokratik uygulamaları ortaya çıkıyor. HDP’nin bütün Türkiye halklarına uzattığı barış ve kardeşlik elinin havada kalması için provokasyonlar yapıyor. Halk kimin savaş, kimin barış istediğini net olarak görüyor. 13 yıldır iktidarda olan AKP, 13 yılının hesabını bu halk senden soracaktır."