HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Kobani düştü, düşecek denilmesinin üzerinden 4 ay geçti. AKP iktidarı, IŞİD'i yaratandır. Özgür Suriye Ordusu üzerinden kaos, kargaşa yaratmak, yeni bir hegoman güç olmak istiyordu. AKP'yi samimiyete davet ediyoruz. Kobani'ye selam gecikmiş bir selamdır ama değerli bir selamdır." dedi.

Çelik, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yunanistan'da seçimi kazanan radikal sol Syriza Partisi'ni tebrik eden Çelik, darısının Haziran ayında yapılacak seçimlerde HDP'nin başına olmasını diledi. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele şiarıyla insanları kendine bağlayan AKP'nin bunların aksine devleştiğini dile getiren Çelik, çalışan 5 milyonun asgari ücretinin açlık sınırının altında olduğunu vurguladı. Bunun çalışan insanla dalga geçmek olduğuna dikkat çekti.

HDP'nin seçime parti olarak girmesiyle ilgili bir soruya Çelik, "Parti ile seçime giriyor olmamız, AKP ile pazarlık yaptığımız spekülasyon, art niyetli bir kısım düşüncelerdir. Bir pazarlık söz konusu değildir." karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imparatorluğa soyunduğunu, Sezar olduğunu dile getiren Çelik, Erdoğan'ın kral olduğunu kaydetti. Saraydaki temsili 16 Türk devletini hatırlattı. Yüzde 10 barajını tarumar etmek istediklerini vurgulayan Çelik, bölgesel yönetimlerle Türkiye emekçilerinin, yoksullarının kendi kendilerini yönetmesini istediklerini söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır açıklamalarıyla ilgili de Çelik, "Kobani düştü, düşecek denilmesinin üzerinden 4 ay geçti. AKP iktidarı, IŞİD'i yaratandır. Özgür Suriye Ordusu üzerinden kaos, kargaşa yaratmak, yeni bir hegoman güç olmak istiyordu. AKP'yi samimiyete davet ediyoruz. Kobani'ye selam gecikmiş bir selamdır ama değerli bir selamdır." ifadelerini kullandı.

Çelik, bir başka soru üzerine ise devletin Kürt politikasına, Rojava'ya yekpare bakmadığını düşündüğünü kaydetti. Erdoğan ve Davutoğlu başta olmak üzere mevcut Ortadoğu politikasının ürünü olduğunu dile getiren HDP Muş Milletvekili Çelik, Ortadoğu'daki kaosun mimarlarının Erdoğan ve Davutoğlu olduğunu söyledi. Çelik, "AKP ile hem görüşüyoruz hem de mücadele ediyoruz. Devletin temsilcisi AKP'dir. AKP hala demokratik değil, demokratik çözümden yana değil, keyfi davranıyor." diye konuştu.