Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, yeni dönemde Meclis'te yapıcı olacaklarını söyledi. "Bütün barışçıl, kapsayıcı çalışmalara, önayak olacağız, destekleyeceğiz, asla ve asla oyunbozan olmayacağız." diyen Kolçak, CHP ve AK Parti koalisyonunu demokratik sorunların çözümü noktasında uygun bulduklarını söyledi.

Kolçak, şunları kaydetti: "Oyunbozan değiliz, kaprislerimizi, şartlarımızı, kırmızı çizgilerimizi, katı yaklaşımlarımızı sergileyen noktada değiliz. Türkiye toplumunun ve Ortadoğu'daki barışın tesisi için kim koalisyon kuracaksa, bize göre; CHP ve AKP'nin koalisyonundan yanayız. Türkiye'nin gelecekteki sorunlarının demokratik yollarla çözümü için daha uygun bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Meclis Başkanlığı seçimi ve yapılan son dirsek temasları, açıkçası AKP ile MHP'nin koalisyona gideceği yönünde emareler var. Düne kadar AKP'yi hırsızlıkla, yolsuzlukla itham eden, yan yana gelmeyeceğini söyleyen MHP, Meclis Başkanlığı'nı AKP'ye hediye etti. Olası hükümette görev verirse Cumhurbaşkanı'nın koalisyon jesti olarak düşünüyorum. Aklıselim, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun barışını destekleyecek her koalisyona karşı çıkmayacağız."

'YAPICI OLACAĞIZ'

HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, Meclis çalışmalarında da yapıcı olacaklarını dile getirdi. Asiye Kolçak, şöyle devam etti: "Bizim acil sorunlarımız var, ana muhalefet rolünü üstlenen siyasi sorumlulukla, sağduyulu yaklaşımla siyasi istikrarı, hem ekonomik istikrarı hem barışı önceleyen noktadan hareketle birlikte siyasilerin yapacağı çok şey olduğuna inanıyoruz. Tüm siyasi aktörleri aklıselim davranmayı, hırslarına yenik düşmemelerini, kinine yenik düşmemeyi, üstencil anlayıştan vazgeçmeyi, Ortadoğu'da barışın tesisi için görev ve sorumluluk almaya davet ediyoruz. Sokakta gaz yiyerek geldik, sokakta direnerek geldik, ana dil hakkımızı cezaevinde açlık grevlerine yatarak kazanan bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Yapıcı olacağız, sonuna kadar siyasi istikrar, barış ve çözüm için, demokrasi için, Türkiye halklarının ve Ortadoğu'nun barışı için yapıcı olacağız. Bütün barışçıl, kapsayıcı çalışmalara önayak olacağız, destekleyeceğiz, asla ve asla oyunbozan olmayacağız. Denenmiş, sınanmış aslında ateş çemberinden geçen siyasi partiyiz."