HDP'nin cumartesi günü Van'da düzenleyeceği final mitingi için kent merkezinde mitinge davet bildirileri dağıtıldı.

HDP Van İl Eşbaşkanlığı, Van'da düzenlenecek HDP final mitingi için basın açıklaması yaparak bildiri dağıttı. HDP merkezi seçim bürosunda yapılan basın açıklamasına HDP, DBP il eş başkanları, HDP Van milletvekili adayları, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, başta HDP mitinglerine ve bürolarına karşı yapılan saldırıları kınayarak, sorumlularının hep aynı zihniyet olduğunu söyledi. Dilekçi, partilerine yönelik saldırıların iktidar partisinin hedef göstermesinin ardından başladığını söyleyerek, seçim çalışmalarına başladıkları günden itibaren saldırı yapılmayan tek bir bürolarının ve mitinglerinin olmadığını söyledi. DAİŞ çetelerinin yöntemleri ile katledilen Hamdullah Öğe’nin mücadelelerine sahip çıkacaklarını söyleyen Dilekçi, HDP’yönelik yapılan tüm saldırıları kınadı.

Tüm halkı cumartesi günü yapılacak final mitingine davet eden Dilekçi, mitinglerini Hamdullah Öğe ve Aydın Taşkesen’in anısına düzenleyeceklerini ve yüz binlerle alanda olacaklarını söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından kent merkezinde mitinge davet bildirileri dağıtıldı.