Halkların Demokratik Partisi (HDP) Osmaniye’deki seçim bürosu, eşi Kobani'de IŞİD ile girdiği çatışmada ölen Cuma Karataş'ın annesi Sakine Karataş tarafından açıldı.

Osmaniye için toplamda 4 seçim bürosu açacaklarını belirten HDP 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Şakır, "Amacımız, HDP olarak cumhurbaşkanlığı seçimindeki oyumuzu artırarak Meclis'e bir milletvekili göndermektir." dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Osmaniye’de Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 6 bin 840 oy aldığını belirten Şakır, "O günden bu güne HDP’nin oyları artmış durumda. HDP toplumun her kesimine hitap eden bir parti konumuna geldik. Partimizin baraj sorunu yoktur. 7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında HDP’nin aldığı oyu görünce herkes şaşıracaktır." şeklinde konuştu.

Seçim bürosu açılışına katılan ve Başbakan Davutoğlu’nun mitinginde Kürt ve Arapların olmadığını söyleyen HDP Parti Meclisi Üyesi Gülabi Köseoğlu şöyle konuştu: "Bizim seçim bürosu aşılışına katılan halk Başbakan'ın bölgeden topladığı taraftarlarından daha fazladır. Diyarbakır’dan gelen arkadaşımız bir Türk’tür. Bir Türk adayımız eczacı Hatice Betül Çelebi, Diyarbakır’dan uzun ve yorucu yoldan gelerek seçim bürosu açılışımıza katılmıştır. Biz adaylarımıza sahip çıkacağız ve onları Meclis'e göndereceğiz. Dönemin Başbakanı şimdi Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan 2005 yılında Diyarbakır’da 'Kürt sorunu vardır. O sorun benim sorunumdur' dedi. Bir hafta önce 'Kürt sorunu yoktur' dedi. Eğer Kürt sorunu yoksa Kürtler de yoktur, Kürtler yoksa AKP’ye oy da yoktur."

HDP’nin ezilenlerin, Kürtlerin, işçilerin, Alevilerin, Türklerin, kadınların ve gençlerin partisi olduğunu söyleyen Köseoğlu, "Osmaniye, Devlet Bahçeli'nin memleketi olduğu için Osmaniye’de HDP yok, Osmaniye’de halkların kardeşliği var. Osmaniye’de dostluk ve barış isteyenler var. Osmaniye’de barış isteyenler Türkiye’de barış isteyenlere selam gönderiyor. Kimse padişahlığa sultanlığa özenmesin. Bu devirde kimse padişah değil bezirgân değildir." ifadelerini kullandı.

HDP, Osmaniye’de Ahmet Şakır, Nazlı Yusufoğlu Kızılkaya, Hatice Betül Çelebi ve Emine Ruken Akça adayları ile seçime katılıyor.