Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa’da blok oy kullanılan yaklaşık 200 köyün seçim sonuçlarına itiraz etti. Kentte olmayanların oyunun kullanıldığı belirtilerek, yaklaşık 60 bin kişinin iradesinin sandığa yansımadığı kaydedildi.

Halkların Demokratik Partisi, tarihinin en yüksek oyunu aldığı Şanlıurfa’da blok oy kullanılan 200 köyün seçim sonuçlarına itiraz etti. 5 milletvekili Meclis'e gönderen HDP, bu usulsüzlüklerin giderilmesi ile bir milletvekili daha hedefliyor. YSK’ya itirazlarını sunan HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Seçimden önce seçim güvenliği ile ilgili uyarıda bulunduklarını hatırlatan Özbingöl, bugün usulsüzlüklerin yaşandığı sandıklarla ilgili itirazda bulunduklarını açıkladı.

Şanlıurfa’da bulunmayan seçmenin yerine oy kullanıldığını dile getiren Özbingöl, "Urfa’nın iradesinin sandığa yansımadığı konusunda tutanaklarla tespit ettiğimiz usulsüzlüklerle ilgili itiraz yaptık. Yaklaşık 200 köy blok oy kullanımını içeren 60 bin seçmenin iradesi ile ilgili bir itirazdır. Seçimin sonucunu değiştirecek bir netice olduğunu düşünüyoruz. Seçim günü de birçok usulsüzlüğü giderdik. Kendi oyumuzun dışında diğer insanların iradesinin sandığa yansıması bizim açımızdan önemli. Harran ve Akçakale’de müşahitlerimiz sandığa alınmadı. Burada seçmenin iradesinin sandığa yansımadığını rahat gösteriyordu." dedi.

Usulsüzlüklerle ilgili sorumluluğu bulunan, seçim mevzuatına uymayan sandık başkanları, görevliler, ilgili kolluk birimleri hakkında da soruşturma talebinin bulunduğunu kaydeden Özbingöl, sandığa yansımayan iradenin takipçisi olacaklarını vurguladı. "Bize verilen oyları koruduk" diyen Özbingöl, taleplerinin seçim mevzuatının uygulanması olduğunu söyledi.