Malatya'da Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ait seçim bürosuna gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırıda camları kırıldı.

Emeksiz Caddesi'nde bulunan HDP Seçim Bürosu’na kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda HDP seçim bürosunun camı kırıldı. Sabah saatlerinde seçim bürosunu açmak için gelen HDP görevlilerinin gördükleri manzarayı polise bildirmelerinin ardından, olay yeri inceleme ve terörle mücadele ekiplerinin HDP Seçim Bürosu’ndaki incelemeleri devam ediyor.

HDP İl Eş Başkanı Hasan Şahin yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu güne kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde parti binalarımıza saldırılar oldu, görünen o ki bu saldırılar aynı hızla, aynı tempoyla devam edecek. Malatya’da geçenlerde Akçadağ ilçe örgütümüze ve Doğanşehir ilçe örgütümüze de saldırılar oldu ama ne yazık ki bu güne kadar hiçbir fail yakalanamadı. Teknolojinin gelişmiş olduğu bir ülkede bu faillerin bulunamaması manidardır. Malatya’da da şu anda MOBESE kameralarının bulunduğu ve sürekli polis kontrolünün olduğu bu sokakta bu olayın olmasını doğru bulmuyoruz, bunu şiddetle kınıyoruz. Devlet bunun tedbirini almalı. İstihbarat raporlarında HDP binaları ve HDP seçim bürolarının korunması yönelik bir şeylerin var olduğu söylendi fakat biz şu ana kadar bu konuda herhangi bir tedbir alındığını görmedik. Gün geçtikçe saldırılara maruz kalıyoruz, bu saldırıların önleminin bir an önce alınmasını ve bu saldırılarla seçim ortamını sabote etmek isteyenlerin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Bu böyle devam ederse güvenli bir seçim ortamından bahsedilemez.” şeklinde konuştu.