HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, 1 Kasım Erken Genel Seçimlerinde olası usulsüzlükleri tespit için özel ekip oluşturdu. HDP Milletvekili Osman Baydemir, usulsüzlük yapanlardan er yâ da geç adalet önünde hesap soracaklarını söyledi.

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, milletvekili adaylarının katılımı ile basın toplantısı düzenledi. 1 Kasım seçim güvenliği ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan HDP milletvekilleri seçim ile ilgili aldıkları önlemlerle ilgili bilgi verdi. HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, seçim günü için tüm sandıklara müşahit görevlendireceklerini, hukukçulardan oluşan gezici bir ekip kurduklarını ve bir kriz masası oluşturduklarını anlattı. Özbingöl, önceki seçimlerde yaşanan olumsuzlukların detaylı bir şekilde irdelenerek yeniden yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Özbingöl, “Blok oy kullanan, sandık müşahitlerine saldıranlar ve başka yüzü aşkın usulsüzlük tespit ettik. Bunların hepsinin raporunu hazırlayıp yargıya taşıdık. Yargı süreci biraz uzun işliyor. Ancak takipçisi olacağız. Bu seçim için de benzer hukuksuzlukların yaşanmaması için önlemlerimizi aldık. Çok güçlü bir ekiple sandıkları koruyacağız. Gezici ve hukukçu ekiplerimiz sahada olacak. Tüm hukuksuzlukları raporlaştırarak gerekli işlemleri başlatacağımızı bildirmek isteriz.” dedi.

Osman Baydemir de başka partinin bir oyunun kendi partisine yazılmasını veya kendi oyunun başka partiye yazılması ile ilgili asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Baydemir, “Asla ve kata buna müsaade etmeyiz, fırsat vermeyiz. Hukuk zemininde mutlaka ama mutlaka bunun hesabını sorarız. Demokratik bir ülke, rejimde seçimler şaibeli gerçekleşiyorsa. O ülkede hiçbir şey doğru yürümez. Her şey şeffaf oluyorsa o ülkenin önü açık, yolu aydınlıktır.” şeklinde konuştu.

“DARBE YASASININ YANI SIRA MİLLETİN HER ŞEYİNİ ÇALAN KIRK HARAMİLERLE UĞRAŞIYORUZ”

21. Yüzyıl'da seçim güvenliğini tartıştıklarını belirten Feridun Yazar ise bunu hala darbe yasası ile yönetiliyor olmasına bağladı. Darbe yasası ile yönetilmenin yanı sıra bir de milletin malını, parasını ve oyunu çalan Kırk Haramiler'le uğraştığını dile getiren Yazar şu ifadelere yer verdi: “Hala Kenan Evren ve arkadaşlarının anayasası ve bu anayasaya göre hazırlanmış Siyasi Partiler Yasası bunun için demokrasinin düz bir zemine oturduğunu söylememiz mümkün değil. Bütün bunlara rağmen maalesef bir de Kırk Haramiler'le uğraşıyoruz. Bu Kırk Haramiler öteden beri bu memleketin başına bela olmuş, milletin parasını çalıyor, malını mülkünü çalıyorlar. Hem de oylarını çalıyorlar. Uzun yıllardan beri bunlarla uğraşmayı öğrendik, onların bu girişimlerine izin vermeyeceğiz.”