Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, "CHP’ye, bu akşam Başbakan görevi iade eder ve Cumhurbaşkanı da siyasi ahlakın gereği olarak ikinci partiye görev verirse biz önümüzdeki 5 gün içinde CHP’nin bize getireceği her teklife açığız." dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, MYK toplantısı devam ettiği sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koalisyon alternatiflerinin üzerinde Türkiye’de bir an önce demokratik ve barışçı bir ortamın tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE FİİLEN DARBE SÜRECİ YAŞIYOR"

Bilgen şunları söyledi: “Bir seçim hükümetini icra hükümeti olarak görmüyoruz. Elbette ki barışı esas alacak, demokrasiyi kurumsallaştıracak her alternatife nasıl kapımızı başından beri açık tuttuysak, Başbakan görevi iade eder, başka bir alternatif ortaya çıkarsa da yine aynı kararlılığımızı tutarlı bir biçimde AKP için ne söylediysek CHP için de barışa dair bir konsept önümüze geldiğinde kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Seçim hükümetinden de kaçınmayacağımızı ve Türkiye’nin güvenlik içersinde seçmen iradesinin sandığa özgürce yansıyabileceği bir atmosferde seçime gidilmesi konusunda elbette ki sorumluluk üstleneceğimizi beyan ediyoruz. Biz istemezük tarzı bir siyasetten yana değiliz. Somut bir sorun var önümüzde. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor.”

Ayhan Bilge şöyle devam etti: "CHP’ye, bu akşam Başbakan görevi iade eder ve Cumhurbaşkanı da siyasi ahlakın gereği olarak ikinci partiye görev verirse biz önümüzdeki 5 gün içinde CHP’nin bize getireceği her teklife açığız. Yine barış için, Türkiye’nin bu kaostan çıkması için. Bu ihtimal tükendiğinde 5 gün sonraki bir değerlendirme olarak da herkesin seçim hükümeti içinde sorumluluk üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz."