Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar' açıklamasını eleştirdi. Bunu muhalefet partilerinin, çözüme başından beri karşı çıkanların söylemesinin anlaşılabilir birşey olduğunu dile getiren Bilgen, "3-4 yıl boyunca görüşenin dönüpte sanki o dönemde ülkeyi yöneten değilmiş gibi 'şu hazırlıkları yapmışlar, bu hazırlıkları yapmışlar' demesi, gerçekten insanların aklıyla alay etmektir. Hiç olmazsa kendi yaptığınıza saygı duyun; hiç olmazsa sizi savunan, sizin için ne yaparsanız 'doğrudur' diye yazıp çizenleri bu kadar zor durumda bırakmayın." dedi.

Meclis'te HDP binalarına yönelik saldırıları değerlendiren Ayhan Bilgen, şimdiye kadar 300'ün üzerinde saldırı olduğunu ve bunların 180-190 tanesinin doğrudan parti binalarına olduğunu kaydetti. Hangi ocak veya kim tarafından yapıldığının kendileri için bir belirleyiciliği olmadığını dile getiren Bilgen, sonuçta bunların yapıldığını ve yapılmasına göz yumulduğunu, cesaretlendirildiğini vurguladı.

"Herkesi sorumlu ve dikkatli davranmaya, gayet tabi tepkisini, acısını, duygusunu paylaşabilir ama bununda daha büyük bir travma doğuracak, Türkiye'yi iç savaşa sürükleyecek ya da fiilen askeri darbe ortamına taşıyacak işlere kimsenin alet olmaması gerekiyor." diyen Bilgen, bunu yapanlara zamanı gelince yargı önünde hesap sorulacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'PKK çözüm sürecini fırsat bilip silah yığınağı yaptı' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanı bazen galiba kendisini muhalefet partisi falan sanıyor. Bunu muhalefet partilerinin söylemesi, çözüme başından beri karşı çıkanların söylemesi anlaşılabilir birşey. 3-4 yıl boyunca görüşenin dönüpte sanki o dönemde ülkeyi yöneten değilmiş gibi 'şu hazırlıkları yapmışlar, bu hazırlıkları yapmışlar' demesi, gerçekten insanların aklıyla alay etmektir. Hiç olmazsa kendi yaptığınıza saygı duyun; hiç olmazsa sizi savunan, sizin için ne yaparsanız 'doğrudur' diye yazıp çizenleri bu kadar zor durumda bırakmayın. Bu çok açık bir durum. Bugün bu kadar manevra yapan, bu kadar tutarsız tavır sergileyen yarın da bugün yaptıklarının arkasında durmayacak demektir. Güvenin bu kadar değersiz birşey haline geldiği bir ortamda da siyasetçinin temsil edeceği, devlet adamının, devlet yöneticisinin temsil edeceği bir itibar, bir saygınlık kalmaz."

Başka hazırlıkların yapıldığını gördüklerini dile getiren Bilgen, "Ortalıkta Osmanlı Ocağı gibi bir takım yapılanmaların, yaptıklarına baktığımızda da galiba tırnak içinde söylüyorum illegal bir örgütle devlet bu dönemi böyle değerlendirmişler diye bakacağız o zaman." dedi.