HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Türkiye gibi bir cadı kazanı, kan deryası ve siyasetin bu kadar kirlendiği bir ortamda bütün bu karamsar tabloyu, kendilerine sunulan karanlık tabloyu aydınlatmak için yola çıkan bir parti olduklarını söyledi. "Ortak vatan olarak bellediğimiz bu topraklarda, yepyeni bir yaşam kurmak için yola çıktık." diyen Demirtaş, Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı olduğunu belirterek, "HDP'yi bu gemiden atmaya, dışlamaya çalışanlar; HDP bu gemide olmazsa batar, hep birlikte batarız. O yüzden Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var." dedi.

'İNADINA BARIŞ İNADINA HDP'

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için seçim bildirgesini açıklıyor. Hiltonsa Otel Kavaklıdere Salonu'ndaki programda, HDP'nin seçim sloganı ise 'İnadına Barış İnadına HDP'. Milletvekili ve partililerin ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, salona giriş yaptı. Eş Genel Başkanların gelişi Kürtçe ve Türkçe olarak anons edildi. Partililer, liderlerini ayakta alkışlarla karşıladı. Demirtaş ile Yüksekdağ da partilileri selamladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'da Türkiye'nin çok önemli bir seçim ve tercih yaptığını belirterek kendilerinin de önemli bir iş başardığını söyledi. Türkiye'ye umudu yaydıklarını dile getiren Demirtaş, 7 Haziran'daki sonuçları kabul etmeyenlerin 1 Kasım'da seçim istediğini, bir kez daha o yenilgiyi tatmak istediklerini, kendilerine düşenin de onu tattırmak olduğunu vurguladı. Ardından 7 Haziran'a ilişkin video izlettirildi.

'SEÇİMLE İŞBAŞINA GELENLER, SEÇİMLE GİTMEK İSTEMEDİ'

Sarayın hırsının Türkiye'nin geleceğini karartmadan önce, hırsızlıkların, arsızlıkların üzeri kanla örtülmeden önce umut olduğunu dile getiren Figen Yüksekdağ, "Sizin günleriniz doldu, sizin süreciniz bitti. Artık saray ve AKP hükümetinin siyasi anlayışı Türkiye tarihinde ve geçmişinde kalacak bir süreç ve örnek olacak. Türkiye 7 Haziran'da çoğulculuğu, birlikte yönetmeyi seçti. Seçimle işbaşına gelenler, seçimle gitmek istemediler. Savaşla yeniden iş başına gelmek, bir sonuç elde etmek istiyorlar; 7 Haziran sonrası akıtılan kan ve gözyaşının tek sorumlusudur."

'SİZİ DİKTATÖR YAPTIRMAYACAĞIZ'

"Dün başaramadınız bugün de başaramayacaksınız, sizi diktatör yaptırmayacağız." diyen Yüksekdağ, söyledikleri her sözü tuttuklarını söyledi. Kendilerine dayatılan bu seçim karşısında 1 Kasım seçim sonrası da yeni bir geleceği inşa etme sözü veren Yüksekdağ, yeniden HDP dedi.

"Türkiye gibi bir cadı kazanı, kan deryası ve siyasetin bu kadar kirlendiği bir ortamda biz niye varız?" diye soran Selahattin Demirtaş ise "Bütün bu karamsar tabloyu, bize sunulan bu karanlık tabloyu aydınlatmak için yola çıkmış bir halk partisiyiz. Ortak vatan olarak bellediğimiz bu topraklarda yepyeni bir yaşam kurmak için yola çıktık." diye konuştu.

'SİYASET HIRSLA, KİNLE, ÖFKE VE KİBİRLE YAPILACAK BİR İŞ DEĞİL'

"Bizim kavramımız birliktir. O nar gibi dediğimiz ama her birimiz nar tanesi." diyen Demirtaş, "Siyasetin dilini ve biçimini değiştirmek zorundayız. Biz HDP olarak siyaset, toplum için, huzuru, mutluluğu için varsa bir anlamı vardır diye yola çıktık. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve yaşadığımız sancılar da bu dönemin ruhuna uygun sancılarıdır. Ancak geçiş döneminin demokratik kazanıma dönüşmesi için sabır ve metanetle çalışmaya ihtiyaç vardır. Bu günler geçecek ve bu kara bulutlar ülkemizin üzerinde kalkacaktır. 7 Haziran gecesi hissettiği duyguları, o anı 1 Kasım'da daha güçlü olarak bu ülkeye armağan etmek zorundayız; biz bunun için yola çıktık. Bize verilen siyasetin gücünü öç almak, intikam almak için kullanamayız. Siyaset bizim için hırsla, kinle, öfke ve kibirle yapılacak bir iş değildir." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var. Bu bir gerçek, bu en hakiki gerçeğidir. Türkiye partisi, Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var." diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Biran HDP'siz Türkiye düşünün, hayal edin. Evet öyle bir Türkiye tehlikeli sulara sürüklenen gemi gibidir. Bu gemi bugün bu kadar saldırıya rağmen batmıyorsa HDP'nin bu gemide sağladığı dengeden dolayıdır. HDP'yi bu gemiden atmaya dışlamaya çalışanlar, HDP bu gemide olmazsa batar, hep birlikte batarız. O yüzden Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var."

Rüyaları gerçekleştirmenin tek yolunun uyanmak olduğunu belirten Demirtaş, "Biz uyananlar olarak HDP'yiz." ifadelerini kullandı. Daha sonra 'inadına' adlı seçim şarkısı dinlettirildi. Ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, partilerinin seçim bildirgesini okumaya başladı.