HDP Merkez Yürütme Kurulu, Star gazetesini Türkiye Basın Konseyi’ne şikayet edeceklerini, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’a yönelik söz konusu haberi ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

HDP merkezinden yapılan açıklamaya göre, belli çevrelerde ve bu çevrelerin medya kuruluşlarında, son günlerde Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyası yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi: “Gerek Rojava’da insanlık onurunu ve değerlerini savunanların barbarlığa karşı verdiği mücadelenin kazanımları, gerekse 7 Haziran’da ülkemizde oluşan yeni siyasal tablo söz konusu çevreleri tedirgin etmektedir. Bu tedirginliğin sonuçları hükümete yakın medyada son derece çirkin bir şekilde yansımaktadır.

Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ‘susturun’ ifadesiyle kendisini açıkça hedef gösteren Star gazetesi, Sayın Yüksekdağ’a yönelik olası saldırıların da sorumlusudur. Star gazetesini Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ifadelerini düzeltmeye, kendisinden özür dilemeye çağırıyoruz.”

Açıklama, “Star gazetesini Türkiye Basın Konseyi’ne şikayet edeceğimizi, söz konusu yayınıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Star gazetesi ve benzerlerini, toplumsal barışı zedeleyici böylesi kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.” diye sona erdi.