Rize HDP’den 2. sıra milletvekili adayı olduğu için akrabaları tarafından reddedilen Selda Karafazlı Kurşun’a partisinden destek geldi. Kadın milletvekili adayının babası Gençağa Karafazlı, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve partinin diğer kademelerinden kişilerin kendisini ve kızını arayarak yanlarında olduklarını söylediğini belirtti.

Genç kadın milletvekili adayının anne ve babası Gençağa-Günay Karafazlı çifti, yaptıkları açıklamada kızlarının en büyük destekçisi olduklarını söyledi.
Bölgede barış içerisinde bir seçim yapılmasını istemeyenlerin olduğunu öne süren Gençağa Karafazlı, “Kızımın aday olması kadar doğal bir şey yoktur. Biz anne baba olarak geri adım atmış değiliz. Kızımızın her zaman yanındayız. Kızımız 27 yaşında ve Türkiye’nin en genç milletvekili adayı. Bu yaşanan olayın bir provakasyon olduğunu düşünüyorum. Karafazlı ailesinden bizi çıkardıklarını söylüyorlar. Böyle bir yetkileri yok. HDP’yi eleştirebilirler ama ‘HDP’yi biz burada istemiyoruz’ gibi söylemler çok hoş söylemler değil. Biz akrabalarımızın bu söylemleri karşısında suç duyurusunda bulunacağız. Onlara cevap vermeyeceğiz. Kardeşçe bir seçim havasında barış istiyoruz.” Dedi.

HDP’DEN DESTEK GELDİ
Gençağa Karafazlı, yaşananlar sonrası partiden kızına ciddi destek geldiğine dikkat çekerek, “HDP Eşbaşkanı sayın Figen Yüksekdağ başta olmak üzere partinin önemli kademeleri aradı. Figen hanım ‘Karafazlı ailesinde yer varsa bizi de alır mısınız? Biz de Karafazlı olmak istiyoruz’ diyerek desteğini esirgemedi. Kızım için sosyal medyada destek sayfaları açıldı on binlerce insan destek mesajları veriyor.” diye konuştu.

HDP Rize İl Başkanı olan anne Günay Karafazlı ise,”Biz akrabalarımızı kınamıyoruz. Doğru yola gelmelerini istiyoruz. Karafazlı olmaktan gurur duyuyorum. Onların da provakasyonlara gelmemelerini istiyorum. Biz barış ve özgürlük isterken bizi terörle ya da başka şeylerle suçlamalarını doğru bulmuyorum. Silaha karşı bir insanım. Kan görmeyi sevmem. Ben her zaman sevgiden ve barıştan yana oldum.” şeklinde konuştu.