Halkın Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, İstanbul’da oy kullanacak geçici işçi ve öğrencilere adreslerini 9 Mart’a kadar oy kullanacakları yerlere alması çağrısında bulundu. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, geçmiş dönemde seçmenlerin adreslerinde olmamalarından dolayı parti olarak onbinlerce oy kayıplarının olduğunu söyledi.

HDP İstanbul İl Örgütü Taksim’deki il binasında ‘hareketli seçmen’ konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan parti yöneticileri mevsimlik işçi ve öğrencilere, adres değişikliklerini 9 Mart’a kadar oy kullanacakları yerlere alması çağrısında bulundu.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, İstanbul’da örgütlenme çalışmalarını en alt birimlere en küçük hücrelere kadar yaptıklarını dile getirdi. Onbinlerce, hatta yüzbinden fazla insanı bu seçim sürecinde mobilize edilerek çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Soylu, “Üzerinde önemli durmak istediğimiz konu ‘hareketli seçmen’ dediğimiz konuyla ilgilidir. Türkiye’nin her tarafından mevsimlik işçiler, değişik işlerde çalışan geçici olarak kalanlar, öğrenciler vardır. Ama bunlar İstanbul’da daha fazla yoğunlaşmaktadır. İstanbul’da yüzbinleri aşan sayıyla bulunmaktadırlar. Dolayısıyla bu seçmenler, çoğu kayıtlı olduğu yere dönemiyor ve oyda kullanamıyor. Bizim seçmenimiz, bize oy verenlerin bunda ağırlıkta olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş seçimlerde onbinlerce belki de yüzbinlerce oy kaybımızın da bu nedenle olduğunu biliyoruz. Bu seçimde tüm bunların önünü alacak bir çalışma başlatmış durumdayız. Kaydı İstanbul’da olmayan öğrenci olsun, işçi olsun ya gerçekten 7 Haziran’da kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanacak ya da İstanbul’da kalacaksa İstanbul’da oyunu kullanmalıdır. Bunun için de 9 Mart tarihine kadar kayıt işlemlerini İstanbul’da oy kullanacak şekilde yapmalıdır.” dedi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığına Ayşe Erdem ise Türkiye’nin demokratikleşmesi için partilerinin tek umut kaynağı haline geldiğini savundu. AK Parti’nin tek başına iktidar olmaması için çoğulcu bir meclise ihtiyaç olduğunu belirten Ayşe Erdem, “Bunun için de HDP’nin barajı aşması gerekiyor. Elbette ki barajı aşacağız. Bunun için örgütlü, genişleme çalışmamız çok önemlidir. Bunlar kadar önemli olan hareketli seçmenimizin oy verecekleri gün ikamet adreslerinde olmalarının çok önemi vardır.” diye konuştu.

İstanbul’da yüzbinlerce insanın geçici işçi ve öğrenci olarak bulunduğunun dile getirildiği açıklamada, “İstanbul aynı zamanda bir üniversiteler kenti. 50’yi aşkın üniversitede 511 bin öğrenci öğrenim görüyor. İstanbul’daki üniversite öğrencisi sayısının Türkiye’nin 41 ilinin nüfusundan daha fazla olduğu, bu öğrencilerin tamamına yakınının seçmen konumunda olduğu ve büyük bölümünün başka kentlerden geldiği dikkate alındığında, il dışından gelen öğrenci kitlesinin seçim sonuçları üzerindeki potansiyel etkisinin ne kadar yüksek olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.” ifadeleri kullanıldı.