HDP Milletvekili Altan Tan, Meclis’teki kavgayı eleştirerek “Memleketin çivisi çıktı. Bu şekilde ne Meclis yönetilir, ne de ülke yönetilebilir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da dilini ve tavrını düzeltmesi çağrısında bulunan Tan, çatışma ve kamplaşma üzerine bir iktidar beklentisi içerisinde olmayın. Ülkeyi yakıyorsunuz. Bu yangın, herkesi yakar.” diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Dün gece beş milletvekilinin yaralandığı Meclis Genel Kurul’un kapalı oturumundaki kavgaya dair detaylı açıklamayı gün içinde parti yetkililerin yapacağını ifade eden Tan, kendisinin genel bir değerlendirme yapmak istediğini ifade ederek şunları söyledi: “Memleketin çivisi çıktı. Bu şekilde ne Meclis yönetilir, ne de ülke yönetilebilir. Ülke niye bu duruma geldi, esas önemli mesele bu. Ülkede siyasi partiler birbirinin düşmanı olamaz. Bir ülkedeki siyasi partiler ancak birbirlerinin rakibi olabilirler. Vatandaşların daha demokratik ve özgür bir ortamda yaşaması için rekabet ederler. Olayın özeti bu.” diye konuştu.

“ERDOĞAN, İÇERİDE VE DIŞARIDA ÖNÜNE GELENE FIRÇA ATIYOR”

Ülkede sanki düşman güçlerin çarpıştığını ifade eden Altan Tan, “Ülke öyle bir noktaya geldi ki artık halk televizyon izlemek istemiyor. Liderler çıktığı zaman televizyonu kapatıyor. En ciddi insanlar bile ‘kendi kendini terapi etmek’ için bazı IQ seviyesi çok düşük dizileri seyretmek zorunda kalıyor. İnsanlar kendi kendine terapi uyguluyor.” diyerek, ülkenin bu noktaya gelmesinin birinci sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı üslup olduğunu belirtti. Tan, “Bir cumhurbaşkanı siyasete girdiği günden itibaren günde ortalama beş saat konuşup, bu beş saatin dördünde de içeride ve dışarıda önüne gelene fırça atıp, hakaretler yağdırırsa gerisi ne yapar?” diye sordu.

TAN’DAN ERDOĞAN’A: ÖNCE SİZ, DİLİNİZİ VE TAVRINIZI DÜZELTİN

HDP’li Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Lütfen önce siz, dilinizi ve tavrınızı düzeltin. Kavgaya, çatışmaya, belaya ihtiyacımız yok. Çünkü tarihimiz bela ve musibetlerle dolu, artık (onları) yaşamak istemiyoruz. Önce siz, dilinizi ve tavrınızı düzeltin. Çatışma ve kamplaşma üzerine bir iktidar beklentisi içerisinde olmayın. Ülkeyi yakıyorsunuz. Bu yangın, herkesi yakar.” dedi.