HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Yeni Yaşam Projesi ile AK Parti, CHP ve MHP tarafından ötekileştiren bütün kesimleri bir çatı altında toplayacağız." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Teşkilatı, 1 Mart Pazar günü Batman’da il kongresini gerçekleştirecek. 1. Olağan Kongresinin hazırlıklarını sürdüren HDP Batman İl Teşkilatı, Real Konak Hotel’de yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, Parti Meclis Üyesi Abdurrahman Doğar, HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, İl Genel Meclis Eş Başkanları Emine Arslan ile Salih Altun katıldı.

HDP tarafından hayata geçirilen Yeni Yaşam Projesi hakkında bilgi veren Milletvekili Ayla Akat Ata, "1 Mart’ta HDP Genel Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın, DTK genel başkanlarının, aydınların ve yazarların katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonunda il kongresini gerçekleştireceğiz. Kapalı spor salonunun dışına LED ekranlar kuracağız. Yeni yaşam projemizle AK Parti, CHP ve MHP tarafından ötekileştiren bütün kesimleri bir çatı altında toplayacağız." şeklinde konuştu.

'EGEMENLERİN İBRESİ ORTADOĞU’YU GÖSTERİYOR'

Akat Ata, seçim barajına da değinerek, şunları ekledi: "Egemenlerin ibresi Ortadoğu’yu, Ortadoğu’nun ibresi ise Kürdistan’ı gösteriyor. Rojava devrimi, onların pusulasının yönünü değiştirdi. Biz ise örgütlülüğümüzü artırmak amacıyla kongreler düzenleyeceğiz. Zor olanı başaracağız ve herkesi aynı çatı altında toplayacağız. Seçim barajı, bizim gündemimiz değildir, o barajı koyanların gündemidir. Çünkü biz o barajı aşacağız."