Yüzde 10 seçim barajını geçerek Gaziantep’ten milletvekili seçilen HDP’li Celal Doğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kendisini büyük takımda ve küçük takımda top oynayan futbolcu gibi gördüğünü dile getiren Doğan, “Partizan, ceberut, zalim, hayat hakkı verilmeyen bir anlayışın egemen olduğu bir ortamda seçime girdik. Zor koşullara rağmen girdiğimiz seçimde partimizin almış olduğu oy gerçekten çok sevindirici. Kayadan su çıkarmak gibi bir sonuç oldu.” dedi.

Belediye başkanlığının ardından uzun bir süre sonra tekrar siyasete atılan Celal Doğan, Gaziantep’te HDP’den milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarını değerlendiren Celal Doğan, “Ben hem büyük takımda top oynayan hem de küçük takımda top oynayan veya orada yöneticilik yapan bir futbol yöneticisi gibi değerlendirmek istiyorum. Büyük partilerde devlet ile olan münasebetler, devletin sizin üzerinizdeki bakışı ve tahakkümü küçük partilerdeki bakıştan çok farklı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapan birisi olarak Halkların Demokratik Partisi’nde seçim kampanyası yürütmek devletin ve bütün kurumların hışmını, baskısını üzerinizde hissederek geçen bir süreç olarak gördüm.” diye konuştu.

Türkiye’de küçük partilerin, devlet partisi değilse bütün kurumlardan çok ciddi baskılar gördüğünü ifade eden Doğan, şunları kaydetti: “Büyük takım oyuncusuna sarı kart göstermek çok zordur ama küçük takımların oyuncusunu kırmızı kartla atmak çok kolaydır. Bu seçimde devletin bütün gücünü son noktasına kadar kullanan bir siyasi anlayışla karşıyayız. Partizan, ceberut, zalim, hayat hakkı verilmeyen bir anlayışın egemen olduğu bir ortamda seçime girdik. Zor koşullara rağmen girdiğimiz seçimde partimizin almış olduğu oy gerçekten çok sevindirici. Kayadan su çıkarmak gibi bir sonuç oldu. Partimizin Genel Başkanımıza, yöneticilerimize ve buna katkıda bulunan halkımıza şükranlarımızı arz etmek istiyorum.”

GAZİANTEP’TE YÜZDE 20-25 OY ALMAK MÜMKÜN

HDP’nin Gaziantep’te kısa sürede örgütlendiğine değinen Doğan, Gazianteplilerin 15 yıl belediye başkanlığı yapmış başkanlarına vefa borcunu ödediğini dile getirerek, “Gazianteplilerin katkılarıyla 2 milletvekili ile Gaziantep’te Halkların Demokratik Partisi’ne katkıda bulunduk. Benim buradaki beklentim yüzde 20 civarındaydı. Ancak yüzde 17'ye yakın bir oy aldık. Bunu bizim eksikliğimiz olarak değerlendirmek gerekir. Gaziantep’te yüzde 20-25 oy almak mümkündür.” şeklinde konuştu.