HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım'da da partilerini baraj altında bırakmak istediğini söyledi.

HDP Antalya İl Örgütü, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek seçim çalışmalarına başladı. İl örgütü ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelerek Antalya milletvekili adaylarını Konyaaltı’nda bir restoranda tanıttı. 7 Haziran seçimlerinde Antalya’dan Meclis'e giden HDP’li Vekil Saruhan Oluç’un da bulunduğu toplantıda 1 Kasım’a nasıl hazırlanılacağı konuşuldu. "Hep beraber yeniden başlıyoruz." sloganıyla konuşmasına başlayan Oluç, yapılacak erken seçimin Türkiye’de tek başına iktidarını sürdürmek ve tek başına Türkiye’yi yönetmek isteyen kişinin ve siyasi anlayışının mecbur bıraktığı bir seçim olduğunu vurguladı. AKP’nin seçime giderek yeni bir sonuç çıkarabileceğini sandığını ifade eden Saruhan Oluç, Türk toplumunun yapılmakta olanın farkında olduğunu, artık insanların kendi huzurları, güvenlikleri ve refahları için bu erken seçim adımının atılmadığını gördüğünü kaydetti.

‘BARAJ ALTINDA BIRAKMA OYUNU AYNEN DEVAM EDİYOR’

7 Haziran seçimlerinde AKP’nin HDP’yi baraj altında bırakmak için bir takım çalışmaları olduğunu, ancak halkın bu oyunu bozduğunu ifade eden Saruhan Oluç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran’daki en büyük hedefi, HDP’yi baraj dışı bırakmaktı. 'Biz o seçimde bizler Meclis'e girmeliyiz' dedik. 'Erdoğan’ın başkanlık hayalini ve tek başına iktidar olma hayali ancak bu sayede engellenebilir' demiştik. Gerçekten sonuç ortaya çıktığında görüldü ki biz verdiğimiz sözü yerine getirdik. O gün bizi baraj altında bırakmak için çırpınanlar bugün aynı yola başvuruyorlar.” dedi.

‘ERDOĞAN KENDİSİNİ PADİŞAH ZANNEDİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘HDP’nin baraj altında kalması bir risk oluşturmaz’ sözüne karşın Oluç, şu şekilde cevap verdi: “Sen Cumhurbaşkanısın, tarafsızlığını koru, nasıl olur da bir partinin siyasi geleceği hakkında konuşma yaparsın? Ama o yapar, çünkü o kendisini Cumhurbaşkanı değil bu ülkenin padişahı zannediyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. 1 Kasım’da haklarımızın büyük desteğiyle HDP 7 Haziran’da aldığı seçimden daha iyi bir sonuçla 1 Kasım’dan çıkacaktır.”

HDP’nin barış ve demokrasi mücadelesinin güçlü bir şekilde süreceğini açıklayan Oluç, hiçbir gencin ölmemesi için mücadele ettiklerini söyledi. Oluç, barış güvercini uçurulması için HDP’nin Meclis'te yer aldığı bir ortam oluşması gerektiğini, HDP’nin orada olmaması durumunda barış mücadelesinin başarı ile sonuçlanamayacağını belirtti.

‘1 KASIM’DA SALTANATI YIKACAĞIZ’

Aday tanıtım toplantısında söz alan Antalya İl Eşbaşkanı Zarife Atik ise Türkiye’nin bir tarafının çatışmalı bir ortamda seçime gittiğini ifade ederek, “Tartışmalı bir seçim ama biz HDP olarak 7 Haziran’da onlara ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demiştik bu seçimde de inadına barış, inadına HDP diyeceğiz. 1 Kasım saltanatın yıkılışının yıl dönümü. 1 Kasım’da biz onların saltanatını yıkacağız.” diye konuştu.