HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, partisinin Ramazan programı çerçevesinde Iğdır’a geldi.
Iğdır ve Tuzluca ilçesindeki kurulan iftar çadırındaki programını katılan Buldan Burada partilere hitap etti. Buldan konuşmasında, Ramazan ayının Türkiye’de barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olmasını dilediğini belirtti.
Bu gün Türkiye bir darbeler sürecini yaşandığını ileri süren Buldan, “Türkiye’de 3 tane darbe ard arda gerçekleştirildi. Birinci darbe 7 Haziran seçimlerine yapıldı, 2 darbe başbakan yapıldı, üçün darbede sizlerin oyu ile seçilen seçilmiş milletvekillerine, yani bizlerin dokunulmazlıklarına yapıldı” dedi.
“Bizler bugün dokunulmazlıkları olan vekiller değiliz, zaten hiçbir zaman da olmadık” diyen Buldan, “Sizlerle birlikte siyaset yaptık, sizle olduk, gazlara tazyikli sulara, coplara maruz kaldık. Müdahalelerle baş başa kaldık ve yinede sizin yanınızdan gitmedik ve siyaseti sizlerle birlikte yürütmeye çalıştık değerli arkadaşlar” diye konuştu.
“Gever halkıyla birlikte olmanın, el ele vermenin, yürek yüreğe olmanın zamanıdır” diyen Buldan, “Elbette ki sadece Gever halkıyla değil, Şırnak’ta da, Sur’da ve Nusaybin’de de aynı durum var. Oradaki halkımızla da el ele vermenin yürek yürek olmanın zamanıdır. Yediğimiz ekmeğin, içtiğimiz suyu paylaşmanın il ve ilçe örgütlerimizin başlatacağı yardım kampanyasına sizlerinde destek olma çağrısına buradan bir kez daha yapmak istiyorum. Bugün mücadeleyi büyütme günüdür, bu gün örgütleme günüdür, el ele vermenin günüdür. Barışı kardeşliği bu ülkeye nacak bu şekilde getirebiliriz. Korkarak, sinerek, dışlanarak değil daha çok cesaret örneği göstererek el ele vererek başarabiliriz. Bu mücadeleyi büyütmek bizlerin görevidir” şeklinde konuştu.