HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ülkenin savaşa sürüklendiğini vurgulayıp, "Bunun önüne geçilmezse binlerce, on binlerce insanımızın canına mal olacak mecralara sürükleneceğiz." dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarındaki, "PKK'ya verilmek üzere Suriye'den getirilen silahları teslim alacak kuryeye yardım ettiği" yönündeki iddiaları hatırlatarak, kendisini hedef alan bir komplo dizisinin olduğunu söyledi. Söz konusu haberlerde kendisi ve partisi hedef gösterilerek kamuoyunda olumsuz bir algının oluşturulmaya çalışıldığını savunan HDP'li Faysal Sarıyıldız, "Buradan sormak istiyorum havuz medyasına, hangi akıl, vicdan ve izanla iki ayrı yerden çekilmiş fotoğraflardan şahsımı sorumlu tutabiliyorsunuz? Benim üzerimde mi mühimmat yakalandı? Arabamda mı mühimmat yakalandı? Yanımdaki şahsın üzerinde mi silah yakalandı? Bunların cevabının koskoca bir 'Hayır' olduğunu kendileri de gayet iyi biliyor" diye konuştu.

Sarıyıldız, bazı gazete ve televizyonların gazetecilik değil 'keskin nişancılık' yaptığını ileri sürerek, "Sosyal medyada da saray beslemeleri olan aktroller ve IŞİD çetelerine yakın hesaplar üzerinden şahsıma dönük binlerce hakaret ve ölüm tehdidinde bulunulmuştur. Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde ödenmesi gereken bütün bedelleri ödemeye hazırız" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Sarıyıldız, tehditlerin ardından herhangi bir can güvenliği tehlikesi yaşayıp yaşamadığının sorulması üzerine, "Bizim hareketi, siyaseti yürüten tüm arkadaşlar için geçerli bir tehdit, bu tehdit öteden beri var, 20 yıldır biz bu tehditle yaşıyoruz. 20 yıl önce arkadaşlarımız öldürüldü. Ama belki şu an bu tehditler en üst seviyeye çıkmış durumda. Ama böyledir diye canımızın kaygısına düşecek değiliz. Çünkü bu ülke savaşa sürükleniyor. Bunun önüne geçilmezse binlerce, on binlerce insanımızın canına mal olacak mecralara sürükleneceğiz." karşılığını verdi. Başka bir soru üzerine de Sarıyıldız, söz konusu haberleri yapan televizyon kanalları ve gazetelerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Güvenlik görevlilerine yönelik son dönemdeki terör saldırılarına ilişkin soruya da Sarıyıldız, şu karşılığı verdi: "Üç yıldır bu barış sürecini biz çok önemsedik, kutsadık. Bunun sürmesi için elimizden geleni yaptık. Son zamanlarda ölümlerin istisnasız hepsi canımızı çok yakıyor. Hepsi bu ülkenin çocukları, evlatları. Bunların üzerinde ülke farklı bir mecraya, kayıpların çok daha fazla yaşanacağı bir mecraya da sürüklenmek isteniyor."

Sarıyıldız'ın basın toplantısında, HDP'nin Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ile Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de katıldı.