HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanı adayı olarak Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı önereceklerini söyledi.

Parti genel merkezinde gazetecilere açıklama yapan Selahattin Demirtaş, MHP'nin partisiyle ilgili son açıklamalarını, "Çok ciddiye almıyorum. Aldıkları oyun hakkını veremeyen parti ile neyi tartışacağız? Halkın iradesine karşı yapılmış ciddi saygısızlık. Eşit milletvekiline sahibiz, herkes bunu bilerek konuşursa iyi olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Siyasiler çözemiyorsa, millet çözecek tek mercidir" sözü üzerine de, "Millet sorunları çözer. Parlamento toplanmadan seçimi tartışmak seçim sonucundan ders çıkarmamaktır. Erken seçimden korkmuyoruz. Dışarıdan destek versinler, 80 milletvekiliyle Türkiyeye yönetmeye hazırız. Seçim korkulacak bir şey değil panik yapmaya gerek yok. dedi. Demirtaş, Türkiye Büyük Meclisi Başkanlığı için de Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı önereceklerini açıkladı.

Sürecek..