MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP'nin seçime parti olarak girme kararını AKP ile İmralı'nın birlikte aldığını söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomik programı eleştiren Vural, "Laf çok, icraat yok. Davutoğlu konuşuyor, konuşuyor ama icraat sıfır." ifadelerini kullandı. "Vatandaş iş aş peşinde, Başbakan ona borç verme peşinde." diyen Vural, "Gerçekten bu anlayış, 'ekmek yoksa pasta yeyin' demek suretiyle vatandaşı aldatmaktan başka bir anlam taşımıyor." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Türkiye'de üretim olmadığı, vatandaşın harcamaları gelirle finanse edemediği için borç almak zorunda kaldığını dile getirerek, şimdi borcun borçla kapatılmak istendiğini kaydetti. Hükümetin milletin kesesinden başkalarına rant dağıtma derdinde olduğunu belirten Vural, vatandaşın cebinden birilerine gelir transferi dağıtıldığını, kayıp kaçak bedellerinin haksız şekilde tahsil edilmesiyle ilgili vatandaşın yasal hakkının elinden alınmaya çalışıldığını söyledi.

"En iyi kayıp kaçak Davutoğlu gibi geliyor bana." diyen Vural, "Oylamada kayıp kaçak vardı. Kayıp kaçağı Davutoğlu'na en iyi yakışan. Bir kayıp Başbakan ve kayıp kaçaktır. Ortada bir Başbakan yoktur, kayıptır. Çünkü kaçak güreşmektedir." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemiyle ilgili açıklamaları konusunda Vural, istedikleri kişinin atanamadığından dert yanıldığını belirterek "Daha ne yapacaksınız? Temizlik görevlilerini bile değiştiriyorsunuz." diye konuştu.

Önce vatandaşa vurulan prangalardan kurtarılması gerektiğini dile getiren Vural, hukuk devletinin siyasallaştığını ifade etti. "Türkiye önce AKP prangasından, bu darbeci zihniyetten kurtulması gerekiyor. Yok öyle 17/25 kuruşa simit." diyen Vural, teröristbaşı Öcalan'ın çözüm ortağı olduğuna dikkat çekti. HDP'nin seçime parti olarak girmesini de değerlendiren Vural, "Seçime parti olarak girme kararını AKP İmralı ile birlikte almıştır. Hedefler ortaktır. 7 Haziran'da milletin tercihi, bu oyunu bozmalıdır." ifadelerini kullandı.

"AKP-PKK ortaklığı, fiili seçim işbirliğinin sonucudur." diyen Vural, her iki siyasetin de aynı eksende buluştuğunun görüldüğünü kaydetti. "Paralel arıyorsan saraydaki sözcüye bak. Kimin paraleli acaba?" diyen Vural, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ı sert sözlerle eleştirdi.

"Bazen bu fuatavni kimdir diye merak ediyorum." diyen Vural, "Kim Türkiye'de yapılan herşeyi bilen bir tek kişi vardır, başka kimse yok. Adres belli." ifadelerini kullandı. Somali'de 1 dolar dağıtılmasına ilişkin görüntüleri izlettiren Vural, "Cumhurbaşkanı sözcüsü dağıtıyor. Böyle bir sözcü nasıl olabilir? Gerçekten hakarettir. Bu saça bu tarak, bu kadar çok bile. Bozacının şahidi şıracıdır." değerlendirmesine yer verdi.

Meclis'in çevre dostu defterlerine de değinen Vural, "İbretlik... Vatandaştan sakladılar ama her yere saçıldı. İktidar kendine yakışanı yaptı. AKP kadar çevre dostu yoktur. Çevreciliğin daniskasını yapıyorlar. Çevreci AKP'nin etrafından haram paracı rızalar ile teröristbaşı öcalanlar var; başkası da yok." dedi.

Forsun sökülmesiyle ilgili bir soruya ise Vural, "1071'den korkmuş gerçekten cumhurbaşkanı. Ama 1071 ile mührü vurduk, inşallah kimse sökemeyecektir. Makamda itibar bulamayanların saray yapmakla bulmaları kesinlikle mümkün değildir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Amerika'dan iadesiyle ilgili yaptığı açıklamalarının sorulması üzerine Vural, "Kardeşi Obama'ya söylesin, ettirsin. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin söylediğini yaptıracak güce sahip olmadığının da bir itirafıdır... Bu bir bakıma acziyet ifadesidir. Basına söyleyeceğine doğrudan ABD nezdinde iradesini kullansın, arkadaşlığını kullansın." karşılığını verdi.

Cizre'de çocuğun öldürülmesi sonrası Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın açıklamalarının sorulması üzerine Vural, "Hukuk devletinin işleyişini bilmediklerini ortaya koyuyor. Hiçbir olay faili meçhul kalmamalıdır. Davutoğlu ve Efkan Ala bu coğrafyada olan bitenden haberdar olmadığını ortaya koymuştur." diye konuştu.