TBMM Genel Kurulunun 83. Birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün altıncı yılı sebebiyle söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına yol açan 2009 yılındaki helikopter kazasıyla ilgili kamuoyunda oluşan şüpheler giderilmiş değildir. O gün arama ve kurtarmadaki karmaşa, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan araştırma raporlarına rağmen sonuca ulaştırılmış değildir." dedi.

"Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum. Ailesine, ülkücü ve milliyetçi camiaya başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz, mekânı cennet olsun." diyen Vural, şöyle devam etti: "Şüphesiz, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına yol açan 2009 yılındaki helikopter kazasıyla ilgili kamuoyunda oluşan şüpheler giderilmiş değildir. O gün arama ve kurtarmadaki karmaşa, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan araştırma raporlarına rağmen sonuca ulaştırılmış değildir. Maalesef, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, kendilerini bir ABD-İsrail projesi olarak Başbakanlık tevdi edecek olana, o zamanın Başbakanın, açıkçası, gazetelerde yayınlanmış bu projeye destek olma talebine karşılık Amerika'nın dediklerini yaparız, sonra da millete hizmet ederiz diyerek kendisiyle birlikte olma talebine açıkçası reddetmiş bir ülkücü tavır ortaya koymuştur. Bugün ABD ve İsrail projesi olarak kurulmuş bir partinin kurucularının o gün de kendisine tekliflerini elinin tersiyle itmiş ve ülkücü bir tavır ortaya koyabilmiş bir insandı. Maalesef, onun kurduğu Büyük Birlik Partisi, Cumhurbaşkanı seçiminde farklı bir tavır ortaya koydu diye kumpaslara ve operasyonlara maruz kalmıştır. Günümüzdeki bu gelişmelerle birlikte, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu, ülkücü Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyoruz. Ailesine ve tüm ülkücü ve milliyetçi camiaya başsağlığı dileklerimizi tekrar iletiyoruz."

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Yazıcıoğlu ile 80 öncesinin alaca karanlık döneminde beraber çalıştığı zamanlar olduğunu ifade etti. "Kendisini yakından tanıdım. Düzgün, namuslu, faziletli, istikameti çok açık, herkesi kucaklamaya çalışan bir insandı." diyen Bostancı, "80 öncesinin o döneminde dosdoğru kalmak, hem Türkiye'ye ilişkin ve dünyaya ilişkin birtakım hassasiyetler taşımak, insani bir perspektife sahip olmak hem de orada o mücadele ortamı içerisinde bu toprakların, bu milletin bayrağını dimdik ayakta tutmak kolay bir iş değildi. Rahmetli Yazıcıoğlu bunu başardı. 80 sonrası, 12 Eylül döneminde yargılandı ve uzun yıllar hapiste yattı. Ben de bir yıl hapis yatarken, beraber Mamak Cezaevinde de bulunduk. Daha sonraki dönemde de çok çeşitli görüşmelerimiz, konuşmalarımız oldu. İstikameti her zaman bu toprakların, bu insanların kıblesiydi. İstikametini hep doğru tuttu. Herkesi belki siyasi olarak kucaklayamadı ama belli ki bu milletin vicdanında örtük bir şekilde de olsa çok güçlü ve karşılığı vardı. Bu topraklarda, bu insanların nezdinde, karşılığının ne olduğunu anlamak için bazen ölümden sonraki dönemine bakmak gerekiyor ne yazık ki. Rahmetli Yazıcıoğlu da vefat ettikten sonra cenaze törenine katıldım, orada herkes vardı. Bu da Yazıcıoğlu'nun milletteki karşılığına ilişkin, onun hassasiyetinin, insanlığının, mücadele adamı oluşunun karşılığına ilişkin çok önemli bir göstergeydi. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın." diye konuştu.

"DEVLETİN AYIBI"

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Yazıcıoğlu ile iki üç dönem aynı yönetimde beraber çalıştıklarını ifade etti. "Birçok özelliğini saymak mümkün, bu seneyi devriyesinde rahmetle anıyorum." diyen Uzunırmak, "Elbette ki ölümü acı olmuştur ama üzerindeki karanlıklar hâlen aydınlatılamamıştır. Ölünün arkasından rahmetle anmak elbette ki inancımızın eseridir ama yürütme erkine sahip olan arkadaşlarımızın bu ölümünün üzerindeki karanlıkları aydınlatamayıp hâlen daha ismiyle ilgili çok çeşitli bir mirası sahip çıkma gayretlerini hayretle izliyorum ve samimi bulmuyorum. Türkiye'de her şeyin aydınlatılması bir an meselesiyken aydınlatılamayan, saatlerce geç kalınan arama kurtarmalar, ihmaller, yanlış haberler, bütün bunlar yani iktidar birçok insanın yatak odasına girerken oraya nasıl giremedi acaba?" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümünde kendisine Allah'tan rahmet diledi. "Sayın Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin kuşkular, karanlık noktalar hâlâ giderilebilmiş değildir. Bu kuşkuların, karanlık noktaların aydınlatılamamış olması bu devletin bir ayıbıdır." diyen Hamzaçebi, "Ben Hükûmeti, tüm kamuoyu yönetimini, İçişleri Bakanlığını bu olayın üzerindeki kuşkuları aydınlatmaya bu vesileyle davet ediyorum." ifadelerini kullandı.