MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şehit haberlerinin ardından gösterilen her türlü tepkinin, terör örgütü siyasi hedefine ulaşamayacak şekilde olması gerektiğini belirtti. Vural, "Birçok provokasyon olabilir. Hedef vatandaşı birbirine kırdırmaktır." uyarısını yaptı.

Vural, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplumdaki iç çatışma riskine ilişkin bir soruya Vural, terörün geldiği bu safhada vatandaşlarda büyük bir infial oluşturduğunu ve bu infialin haklı olduğunu söyledi. "Herkesin vicdanı yanıyor." diyen Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Ama bu tepkilerimizi hiçbir zaman terörün arzuladığı vatandaşlar arası çatışma noktasına gitmemesi konusunda bugüne kadar hep duyarlı davranıldı. Milletimiz bu tuzağa düşmemiştir. Lanetimizi teröre, saygımızı şehide gösteren bir davranış içinde olmamız gerekiyor. Bunu defalarca genel başkanımız ifade etti. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çağrılarımızı yaptık ama maalesef çağrımız karşılık görmedi. Ülkü Ocakları bugün her yerde saat 19.00'da 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşü tanzim edecek. Halkın duygularına tercüman olacak. Bu çizgide vatandaşların, bir tuzağa düşmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bütün bunlar, kimlik ayrışması, kimlik çatışması ve bölünme süreçleri adı altında bir strateji içinde sorumlu bir şekilde uyarılarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Devletin terörle mücadele iradesi vardır. Önemli olan bunun kullanıp kullanılmadığıdır; bugüne kadar kullanılmadı. Bu mücadeleyi 2002'de kazandık. Bugün terörün neden olduğu çok açıktır."

Devleti yöneten zihniyetin terörle mücadele konusunda zafiyet gösterdiğini belirten Vural, terör örgütünün siyasi hedeflerine ulaşması sürecinin sonlandırılması gerektiğini kaydetti. Bu milletin bir ve bütün olarak yaşayacağını vurgulayan Vural, "Milli ve üniter ülkemiz için bu tuzakları bozacağız. Bütün vatandaşlara uyarı yapıyoruz. Hedefimiz bölücü terör örgütüdür. Bu örgütle beraber birlikte destekleyen ve işbirlikçileridir; vatandaşlarımız değildir." ifadesini kullandı.

HDP binalarına yönelik yapılan saldırıların sorulması üzerine Vural, toplumun büyük tepkisi olduğunu belirterek, üzerlerine düşeni yerine getirdiklerini söyledi. "Sağduyu çağrısı yapıyoruz." diyen Vural, medyanın susturulup tehdit edildiğini, terör örgütünün serbest bırakıldığını, terörle müacadele edenlerin de sorgulandığını kaydetti.

"Nerde bu akiller, topçular, popçular, 'güzel şeyler olacak' diyenler nerede?" diye soran Vural, "Her türlü tepki terör örgütünün siyasi hedefine ulaşamayacak şekilde olmalıdır. Birçok provokasyon olabilir. Hedef vatandaşı birbirine kırdırmaktır." şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine ise Vural, "Meclis Başkanının güvenlik zirvesine katılmasını anlayamadık. Olağanüstü halle ilgili varsa bir teklifiniz hemen Meclisi toplayalım. Meclis irade kullanma, yetki verme yeridir. Geçen yıl yetki verdik, 11 ay sonra kullandılar. Olağanüstü hal olması gerekir. O zaman toplanın, olağanüstü hal ve sıkıyönetimle ilgili somut talepler gelirse bununla ilgili elbette irademizi kullanırız." dedi.

Seçimlerin ancak savaşla ertelenebileceğine dikkat çeken Vural, "Bu ortamda seçim olamayacağını ifade ettik. Hükümet kurulma iradesi ortaya konmasını istedik." ifadelerini kullandı.