28 Şubat’ın yıldönümünün gelmesiyle birlikte, hükümete yakın medya organları 'Hizmet Hareketi'ni darbeyi meşrulaştırmakla’ suçlamaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakan olduğu dönemde 2012 yılında Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği değerlendirmede bu tür iddiaların 'insafsız ve gerçek dışı’ olduğunu ifade ettiği ortaya çıktı. Erdoğan, komisyona gönderdiği değerlendirmede, “Bu süreçte mağdur edilen kesimlerin müdahaleci anlayışın işbirlikçisi veya destekçisi gibi takdim edilmesi son derece insafsız ve gerçek dışı bir değerlendirme olacaktır." diye görüş bildirmişti.

28 Şubat’ın yıldönümünde hükümete yakın medya organlarında 'Hizmet Hareketi’nin süreci desteklediği, darbeyi meşrulaştırdığı yönündeki iddialar haberlerinde yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Meclis 'Ülkemizde Demokrasiye Müdahale Eden Tüm Darbe ve Muhtıralar ile Demokrasiyi İşlevsiz Kılan Diğer Girişim ve Süreçlerin Araştırılması Komisyonu’na gönderdiği ‘Değerlendirme ve Cevaplarda’ hükümete yakın medyada yer alan haberlerin aksi yönde değerlendirmede bulunmuştu.

Erdoğan’ın komisyona gönderdiği değerlendirmenin ilgili kısmı şöyle: “Bu süreçte mağdur edilen kesimlerin müdahaleci anlayışın işbirlikçisi veya destekçisi gibi takdim edilmesi son derece insafsız ve gerçek dışı bir değerlendirme olacaktır. İmkanlarını ve zamanlarını ülkemizin sosyal sorunlarının giderilmesine hasreden, manevi çalışmalar yürüten grup, camia ve kanaat önderlerinin geniş halk kesimlerini koruma duygusuyla ve sorumluluk hissiyatıyla ortaya koydukları söylemler, kesinlikle postmodern darbe sürecinin bir parçası olarak yaftalanamaz. Nitekim bu kesimler gerek yaşadıkları haksızlıklarla, gerek uğradıkları takibat ve yargılamalarla, bu sürecin mağduru durumuna düşmüşlerdir. AK Parti iktidarının yürüttüğü demokratikleşme çabaları, bir yönüyle de geçmişte mağdur edilen tüm toplum kesimlerinin yaşadığı haksızlıkları gidermeye yönelik olmuştur. Özellikle meslek liseleri, imam hatipler ve Kur’an Kursları bağlamında yaşanan mağduriyetler, hükümetimizin attığı adımlarla giderilmiş, toplumsal hayatta bir normalleşme sağlanmıştır.”