Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili adayı Hüda Kaya, HDP’nin barajı geçememesi halinde bütün partilerin kapısına kilit vurulacağını söyledi.

HDP İstanbul milletvekili adayı Hüda Kaya, Gaziantep’te partililerle bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerin önemine değinen HDP’li aday, baraj sorununun sadece HDP’nin problemi olmadığına dikkat çekerek, “HDP’nin barajı açma sorunu hepimizin sorunudur. HDP’yi güçlü bir şekilde Meclise gönderemezsek 8 Haziran’dan itibaren bütün partilerin kapısına kilit vurulacak. Bütün muhaliflerin susturulacağını unutmamalıyız.” dedi.

'IĞDIR’DA KADINLAR HIRSIZLIĞA, TALANA, SAVAŞA SIRTINI DÖNDÜ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nefret dili kullanarak, hukuk dışı kampanyalar yürüttüğünü belirten Kaya, Iğdır’da sırtını dönerek Cumhurbaşkanı’nı boykot eden kadınlara yönelik Erdoğan’ın söylediği sözleri kınadı. Bundan daha güzel bir tepkinin olamayacağını belirten Kaya, “Hakaret yok, incitme yok, kendisinin üslubunu kullanmıyorlar. Bu eylemde kadınlarımız onun diline, nefretine, talana, hırsızlığa ve savaşa arkalarını, aydınlığa ve barışa da yüzlerini dönmüşlerdir. İşte cumhurbaşkanı bunu kaldıramıyor. Ama o istese de istemese de insanlarımız artık aydınlığın farkına vardı. Biz her zaman arkamızı karanlığa döneceğiz.” diye konuştu.