MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti hükümeti tarafından hukukun rafa kaldırıldığını, Türkiye'de hukuk güvenliğinin kalmadığını söyledi.

Oktay Vural, Meclis'te yaptığı basın toplantısında, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT) heyeti ile yaptığı görüşme konusunda bilgiler verdi. Vural, millet iradesinin tam olarak yansıması için sandık güvenliğinin önemli olduğunu ve sıkıntıların giderilmesi için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
AGİT heyeti ile görüşmesinde TRT'nin tutumu, ajansların manipülasyon aracı olarak kullanılması, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı'nın taraf olmasının problem olduğunu ifade ettiklerini aktaran Vural, basının seçimlerde tarafsız olması gerektiğini kaydetti. Vural, görüşmede 'kedilerin trafolara müdahalesi' konusunu da dile getirdiğini söyledi.

Oktay Vural, AK Parti'nin ekonomi politikasının çöktüğünü söyledi.
"Ekonomiyi yöneten kurumlara, ekonomiyi yöneten kişilere güven kalmamış. Her bakan ayrı telden çalıyor. Ne yaptıkları belli değil." diyen Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirerek mesleki örgütler üzerinden ekonominin faturasının birilerine fatura edildiğini ifade etti. Dolar kurunun 2.70'lere çıktığını belirten Vural, Türkiye'nin yapısal reformları yapmadığına dikkat çekti.

Vural, şöyle devam etti: "Vatandaş borçlu, işsizlik var. Vatandaş, sosyal yardımlara mahkum. 12 yıldır ekonomi sivil toplum kuruluşları mı yönetiyor? Her seçim 'ekonomi kötü, sorumlu birilerini bulalım.' Yok öyle bir şey. Sen artık cumhurbaşkanı oldun. Ekonomiden sorumlu bakanlar var. Hazine var, Merkez Bankası var. Jöleli değil senin bakanın. Enflasyon artıyor, işsizlik yüzde 11,3'e çıkmış, tasarruf oranı yüzde 12'lere düştü. Farkında mısınız sayın Cumhurbaşkanı? Tartışmalarla bunların üstünü örtemezsiniz. Milleti aşsız ve işsiz bırakan bu ekonomi politikasının sorumlusunu arıyorum. Bu işi yönetenler bunun hesabını vereceksiniz."

"Hukuku rafa kaldıran siz oldunuz. Türkiye'de hukuk güvenliği kalmadı." diyen Vural, yatırımcıları korkutan, 'bu banka zaten batmıştır' diyerek tüm finans çevresini korkutanın iktidar olduğunu ifade etti. "Kasetlerle siyaset yapanlar, bir dosya mı var; kaset mi var; bunu bilmek istiyoruz." diyen Vural, Çayçuma'da köprü çöktüğünü, 15 kişinin öldüğünü ama sorumlu bir tane kamu görevlisi olmadığını kaydetti. "Suçlu vatandaş mı; oradan niye geçtin diye mi suçlayacağız?" diye soran Vural, köprüde ve Soma'da olanlar için kamu görevlileri için niçin adım atılmadığını sordu.

Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili Vural, hükümetin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları karşısında devletin ve milletin milli menfaatlerini savunmaktan kaçındığını söyledi. "Bu girişimler karşısında hükümetin gıkı çıkmıyor. Diplomatik girişimler söz konusu değil. Ermeni soykırım iddialarını kabul edeceğinize ilişkin bir yerlere söz mü verdiniz?" diyen Vural, "Siz sarayda şeref konuğu olarak ağırladığınız zaman Papa'ya 'Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili görüşlerinizi şiddetle reddediyorum' dediniz mi demediniz mi? AK Parti'nin soykırım iddialarına karşı adam gibi tavır almasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ağrı'daki çatışmayla ilgili bir soruya Vural, "Terörle mücadele etmeyen onlar, amaçları oy. Dertleri millet, kardeşlik değil." karşılığını verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Devlet Bahçeli'nin gerginlikten medet umduğu" yönünde sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Vural, "Bu gerginliği oluşturanlar meydanda. Allah akıl fikir versin." ifadelerini kullandı.

"14 eski Meclis başkanına Meclis'te makam yaratılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Vural, "Doğru bulmuyorum. Birisi bir zaman başkanlık yaptı diye burada bir oda verilmesi doğru değil. Yeniden gözden geçirilmesi gereken bir konu." dedi.