HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Meral Danış Bektaş, Mersin ve Adana il binalarına yapılan saldırının faillerini hükümetin koruduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesinde katıldığı halk toplantısında konuşan Bektaş, "Hükümet, failleri sakladı. Bize tek bir görüntü, evrak bile vermediler, katliamı yapan IŞİD'dir, arkasında AKP vardır. Fail Suriye’ye kaçtı." şeklinde konuştu. Saldırıların bir katliam girişimi olduğunu ifade eden Beştaş, hükümetin failleri korumak konusundaki ustalığını Roboski’den, Ceylan Önkol’dan, Berkin Elvan’dan, Adana’da Kadri Bağdu ve İbrahim Aras’tan çok iyi bildiklerini söyledi. Patlamanın ardından 3üncü gün gizlilik kararı verildiğini ifade eden Beştaş, "Aynı gün failin fotoğrafını televizyonda yayınladılar. İsmini açıkladılar. Bombacıyı bu arada yurt dışına götürmüşler." dedi.

AK Parti’nin iktidara gelirken 3Y ile yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklara karşı mücadele etmeyi vaddettiğini ifade eden Beştaş, hükümetin bu konularda ilerleme kaydedemediğini belirterek, "3 Y’ye bir de yalanı eklediler. Olayla ilgili sorularımızı konuşmak yerine yalana başvuruyorlar." diye konuştu. 13 yılda yoksullarla zenginler arasındaki uçurumun müthiş derecede derinleştiğini ifade eden Beştaş, "İktidara geldiklerinde dediler ki, milletvekillerinin ayrıcalığı yok; milletvekili lojmanlarında kalmasınlar, lojmanları boşaltıp halkın içinde yaşasınlar. Hakikaten lojmanlar boşaltıldı; ancak bugün gelinen noktada ne kadar lüks içerisinde yaşadıklarını, saraylara taşındıklarını tüm halk biliyor." ifadelerini kullandı.

Yolsuzluklar konusunda konuşan Beştaş, hükümetin insanların gözünün içine soka soka yolsuzluklarını sergilediklerini ifade etti. Ayakkabı kutularından, telefon kayıtlarına; yasak ve baskılara rağmen tüm Türkiye’nin yolsuzlukları gördüğünü ifade eden Beştaş, "Sadece kağıttan ibaret olan bir kararla kendilerini akladılar. İktidar çoğunluğu olduğu için, kanunu tek başına yapabildikleri için ÖYM’leri kaldırdılar, soruşturma savcılarının, emniyetin yerlerini değiştirdiler. İnanılmaz operasyonlarla takipsizlik kararı aldırdılar." açıklamasında bulundu.