AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, "Yargılanan kim olursa olsun ve hangi konuyla ilgili yargılanırsa yargılansın adil yargılanmak herkesin hakkıdır. Eğer adaletin terazisi şaşarsa o memlekette her şey şaşar. Bu memlekette herkes yargılanır." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen AK Parti Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Çelik, başkanlık makamında Adana'daki MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili 4 savcıya çıkarılan tutuklama kararının sorulması üzerine, "Yargılanan kim olursa olsun ve hangi konuyla ilgili olarak yargılanırsa yargılansın adil yargılanmak herkesin hakkıdır. Eğer adaletin terazisi şaşarsa o memlekette her şey şaşar. Bu memlekette herkes yargılanır." karşılığını verdi.

Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi arkadaşlar bu yargının kendi içinde bağımsız bir işleyişi var. Türkiye'de şöyle bir kötü alışkanlık oldu. Bazı konular olunca diyorlar ki 'Hükümet neden müdahale etmiyor?'. Az önce Emine Hanım'la birlikte bir yayındaydık, söyledik. Müdahale ettiğimiz ya da edeceğimiz zaman neden ediyor diyorlar. Sonuçta bu olay yargıya intikal etmiş, şu anda yargılayanlar ya da tutuklama kararı vermiş olanlar da gözaltı kararı verenler de onların meslektaşları. Ama bütün bunlarda bağımsız olarak şunun altını çizmek isterim. Yargılanan kim olursa olsun ve hangi konuyla ilgili olarak yargılanırsa yargılansın adil yargılanmak herkesin hakkıdır. Eğer adaletin terazisi şaşarsa o memlekette her şey şaşar. Ben tabi işin detayına vakıf değilim. İddiaların içeriği nedir, dosyaları görebilmiş değilim. Bunun üzerinden bir yorum yapmak istemem. Ama dediğim gibi prensipte herkesin adil yargılanma hakkı var. Bir de bizde şöyle oluyor. 'Yahu hakimler, savcılar da yargılanır mı?' Bu memlekette herkes yargılanır. Kanun ve hukuk önünde bir eşitlik varsa, milletvekillerinin dokunulmazlığı var. Onlar yargılanmıyor diyorlar. Öyle bir şey yok. Benim bir ay sonra mesela vekilliğim sona erecek. Dokunulmazlığım da kalkacak. Varsa herhangi bir şey, yargının ertelenmesi başka bir şey yargılanmamak başka bir şey."

Son günlerde Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirileceği ya da kapatılacağı ile ilgili çıkan söylemlerle ilgili de açıklamada bulunan Hüseyin Çelik, "Böyle bir durum olup olmadığını Enerji bakanımıza sordum. Bana böyle bir durumun olmadığını söyledi." dedi.