Halkın Yükselişi Partisi(HYP) eski genel başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, emperyalizmin kararını verdiğini, Türkiye'yi ya böleceklerini ya da iç harbe götüreceklerini söyledi.

Emperyalist güçlerin siyasi iktidarı 'ülkeyi bölme veya iç harbe götürmek için iş başına getirdiğini' ileri süren çizen Öztürk, "Ülkenin gidişatı berbat. Hiç o yana bu yana kıvırmaya gerek yok. Türkiye'yi ya bölecekler ya da iç harbe götürecekler. Çünkü bu adamları oraya onun için getirdiler. Bunları, Malazgirt'ten 1071 beri bu topraklardaki en büyük hıyaneti gerçekleştirmek için getirdiler ve gerçekleştirdiler de. Ya iç harp ya bölünme." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin(ADD) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Atatürk ve Din' konulu konferans için gelen Öztürk, konferansn öncesi Çetin Kitapevi'nde okurseverlere kitaplarını imzaladı. Din adamı, hukukçu ve eski siyasetçi Öztürk, kitaplarını imzaladıktan sonra Manavgat'ta görev yapan basın mensuplarını cevapladı.

Öztürk, bir basın mensubunun 'seçim olalı 50 gün oldu bu süre içinde bir hükümet kurulamadı, son olaylar sonra ülkenin geleceğini nasıl görüyorsunuz sorusunu 'Berbat' diye cevapladı. Emperyalizmin Türkiye hakkında kararını verdiğini, hiç kimsenin kıvırmasına gerek olmadığını vurgulayan Öztürk, "Emperyalizm karar vermiş, Türkiye'yi bölecekler ya da iç harbe gidecek. Üçüncü bir ihtimal var ama ben onu telaffuz etmek istemiyorum." diye konuştu. Öztürk, hükümet kurulmaz da bir seçim olması halinde bir şeyin değişmeyeceğini kaydetti.

"İHSAN ÖZKES ÇOK DEĞERLİ VE TEMİZ BİR CUMHURİYETÇİDİR"

Bir basın mensubunun, geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden eski müftü İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in istifasının geçmişte kendi istifasıyla bir benzerliğinin olup olmadığı sorusuna "İhsan'la ayrılış gerekçelerimiz aynı değil. Farklı" diye cevap verdi. İhsan Özkes'in öğrencisi olduğunu ve master tezini yanında yaptığını belirten Öztürk, "İhsan benim öğrencimdi. Kendisi temiz bir cumhuriyetçi ve akıllı bir adamdır. Onun da kıymetini bilemediler." ifadesini kullandı.