MHP Manisa milletvekili aday adayı Av. Osman Oktay, İç Güvenlik Kanunu'nun Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesine tepki gösterdi. Oktay, hukukun herkese lazım olduğunu belirtti.

Hukuk devletinde böyle bir paketin kanunlaşmasının doğru olmadığını savunan Av. Oktay, hukukçu olmayan bir insana yetki verilmemesi gerektiğini söyledi. Bu ülkede hakim ve savcılar olduğunu, kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu hakim ve savcıların takdir etmesi gerektiğini dile getiren Oktay, “Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşan İç Güvenlik Paketi ile bürokratlara da bazı yetkiler veriliyor. Polisin opsiyonu genişletildi. Bugün ben o işin içine düşerim, sıkıntıya düşerim, yarın siz düşersiniz. Herkes o sıkıntıyı yaşayabilir ve zararını görebilir, yani hukuk çok büyük bir kavram aslında. Balyoz, Ergenekon davalarında bir sürü insan neler çekti. Sonra en son ne dediler, ‘Bunlar bir kumpastı’. Aileler mağdur oldu, ölümler oldu, kalıcı sakatlıklar doğdu. Hukuk herkese lazım. Gerçekten bunları yaparken, bu düzenlemeleri yaparken vicdanlara hitap edilerek bu işlerin yapılması gerekiyor.” dedi.

'TÜRKİYE’NİN DİKTATÖRLÜĞE GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ'

MHP aday adayı Osman Oktay, “Hepimiz geçmiş tarihi biliyoruz. Hitler, olağanüstü bir oy çokluğuyla seçildi. Sandıklı geldi, sonra diktatör oldu. Yani biz Türkiye’de yaşanan sürecin oraya doğru gitmesini istemiyoruz. Umarız oraya gitmez. Oraya gitmemesi için mücadele ediyoruz. Mücadelemiz ülkemiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için. Yanlıştan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Kötü uygulamalardan, insanlar zarar görmeden dönülmesinde yarar vardır.” diye konuştu. Türkiye’nin son dönemlerde güvenlik, ekonomi açıdan, iç ve dış politika açılarından çok kritik süreç yaşadığını söyleyen Av. Oktay, “Özellikle dış güvenlikle ilgili en son Yemen’de yaşanan olaylar var. Bizim bütün komşu ülkelerle sulh içerisinde olmamız gerekir. Olması gereken de budur. Eski Dışişleri Bakanımız, şu andaki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun uygulamaları, projeleri sayesinde çevremizdeki bütün ülkelerle hasım olmuş durumdayız.” dedi.