Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iç güvenlik paketi ile ilgili olarak AK Partiye 'hukukçular komisyonu' kurulması teklifinde bulundu. Tekin, "Bütün siyasi partilerin dışında vicdanlı hukukçularla ilgili bir komisyon oluşturalım. İçinde AKP’li hukukçular dahil olmak üzere, o hukukçuların hazırlayacağı güvenlik paketine gözü kapalı oy vereceğiz." dedi.

Tekin, gündemdeki konularla ilgili olarak partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İki gün önce İzmir’de yaptığı ‘CHP iktidarı döneminde kirli ve suça bulaşmış gazeteler hukuk yolu ile el konulacaktır. Çok açık söylüyorum kirli ve suça bulaşmış.’ açıklamalarını hatırlatan Tekin, "Yüzlerce gazete var, yüzlerce televizyon var. Hiç kimse üstüne alınmamış ama bir kısım gazeteler olağanüstü saldırıya geçmiş ve bizim özgürlükçü olmadığımızı ve hatta Hitler’e benzetmişler. Biz, iktidar gibi yasadışı hiçbir gazete ve televizyona el koymayız." ifadelerini kullandı.

'O HUKUKÇULARIN HAZIRLAYACAĞI GÜVENLİK PAKETİNE GÖZÜ KAPILI OY VERECEĞİZ'

İç güvenlik paketi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Tekin, "AKP akil adamlara çok itibar eder. Bir önerim olacak sıkıyönetim paketi ile ilgili; bütün siyasi partilerin dışında vicdanlı hukukçularla ilgili bir komisyon oluşturalım. İçinde AKP’li hukukçular dahil olmak üzere, o hukukçuların hazırlayacağı güvenlik paketine gözü kapalı oy vereceğiz. Davutoğlu diyor, ‘bunlar bonzaici, bunlar molotof kokteylci. Sayın Davutoğlu, molotof kokteyl ile ilgili, bonzai ile ilgili, uyuşturucu ile ilgili, yolsuzlukla ilgili, mafya örgütlenmeleri ile ilgili getireceğiniz her yasayı gözü kapalı olarak CHP olarak oy vereceğiz ama sizin maksadız o değil. Sizin maksadınız o değil. Bu bir sıkıyönetim yasasıdır." şeklinde konuştu.