TBMM Genel Kurulunun 57. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetti. AK Parti Grubunun, çalışma sürelerinin belirlenmesi ile 684 sıra sayılı kanun tasarısının gündemin 5. sıraya alınması önerisi görüşüldü ve kabul edildi. Birleşim saat 17.55'te sona erdi. Meclis Genel Kurulu'nda iç güvenlik paketinin görüşmelerine yarın başlanacak ve 6 Mart 2015 tarihine kadar aralıksız devam edecek.

AK Parti'nin kabul edilen grup önerisine göre Meclis Genel Kurulu, haftalık çalışma günleri dışında Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de İç Güvenlik Paketi için çalışacak. Genel Kurul 19 -27 Şubat tarihleri ve 2-6 Mart tarihleri arasında İç Güvenlik Paketi için çalışacak. Genel Kurul 28 Şubat Cumartesi ve 1 Mart Pazar günü ise çalışmayacak.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, pakete yönelik eleştirilerin bütün gruplar tarafından yapılacağını ve kendilerinin de istifade edeceğini söyledi. "Eğer tasarının, teklifin bir yerinde aksaklık varsa el birliği ile düzeltiriz, değiştiririz. Yeter ki burada bir daha Gezi türü olaylar, eylemler olmasın yeter ki bir daha Kobani türü olaylar ülkemizde olmasın." diyen Özel, iç güvenlik paketi için "özgürlük paketi" ifadesini kullandı.

İktidara "Müzakere sürecinden vazgeçin, iradenizi terör örgütüne silaha teslim etmeyin. Siz maskelilerle birlikte oturdunuz." diyerek seslenen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise "Derdiniz molotof ise ki biz de bunu destekliyoruz. Demir bilye peki bakır olduğu zaman ne olacak? Bunlarla ilgili MHP olarak bunlara tam destek veriyoruz ama bunlar ekseninde sen kalkıp bizi izleme ve dinlemeyi meşrulaştırarak, vatandaşların gözaltı alınmasına, insanın hürriyetini kısıtlayan ceberut korku devleti oluşturan bu devlet yönetim anlayışına karşı hukuk devletini savunuyoruz. Kamu düzeni için PKK ve Kandil'den medet umanların terörle mücadeleyle ilgili hiçbir iradesi yoktur. Damat Ferit'in bu kararnamesinin tıpkısının aynısıdır." ifadelerini kullandı.