CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, iç güvenlik paketinin isminin iç güvenlik sopası olmadığı gerektiğini söyledi.

Nazlıaka, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin spor alanında yaşadığı sorunları dile getiren Nazlıaka, Ankaragücü Spor Kulübü'nün içinde bulunduğu maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulabilmesi için bir takım çalışmaları olduğunu ifade etti. Nazlıaka, "Bundan sonra mayın tarlasında hiç kimse top oynamayacak." dedi.

İç güvenlik paketiyle ilgili bir soruya Nazlıaka, "Adı hiç güvenlik paketi olmalıdır, iç güvenlik sopası olmalıdır. Polisin orantısız güç kullanabilmesini bir ortam yaratılıyor. Polis imdat, imdat polise dönüşmüş durumda. Bu kabul edilebilir değil. Bu yasanın Meclis gündemine gelmemesi için üç parti olarak elimizden geleni yapacağız. Paketin gelmesi istikrarın bozulması demektir." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yüzde 50'nin kendilerinden nefret ettiği açıklamalarını hatırlatan Nazlıaka, "Öyle görünüyor ki AKP içerisinde de iç güvenlik paketinin ülke üzerindeki yaratacağı gerginlik, baskı konusunde endişeleri vardır. Bu yasayı geri çekeceklerini umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın tweetini silmesi sonra yeniden koymasını da eleştiren Nazlıaka, milletvekillerinin prangalarla bağlı olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Arınç'ın siyasetten uzaklaşmaya başladıkça daha özgür konuşmaya başladığını belirten Nazlıaka, "Sadece güvenlik paketiyle ilgili değil genel anlamda, özgürlüğüne kavuştukça yapıyor. Umarım tekrar özgül ağırlığı düşmez, kum torpasına dönüşmez. Açıklamları toplumun vicdanına hitap eden doğru açıklamalardır." şeklinde konuştu.

Eski Devlet Bakanı Tayfun İçli'nin CHP'den istifa etmesiyle ilgili ise Nazlıaka, istifanın kendi takdiri olduğunu ancak yaptığı açıklamalara katılmadığını vurguladı.