BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde yaptığı konuşmada, bu milletin bir ferdi olmaktan kelimelerin ifade edemeyeceği bir biçimde gurur duyduğunu söyledi.

Memlekete bir saldırı olduğunda bütün siyasi parti liderlerinin, siyasi parti üyelerinin, sivil toplum kuruluşu liderleri ve yöneticilerinin, her kesimden, her yerde, hangi inançta olursa olsun bu milletin, her şeyi bir kenara bırakıp nasıl kenetlendiğinin 15 Temmuz'da görüldüğünü ifade eden Ala, şöyle konuştu:

"15 Temmuz demokrasinin yeniden tanımladığı bir tarih oldu sayenizde. Artık demokrasi tarihini yazanlar, '15 Temmuz'dan önce demokrasi, 15 Temmuz'dan sonra demokrasi' diyecekler. Milletimizi hafife alan alçaklar, 15 Temmuz'dan sonra ortaya koyduğunuz iradeyi dikkate almadan adım atamayacaklar. Bu ülkenin Çanakkale ruhunun halen dipdiri ayakta olduğunu siz 15 Temmuz'da tekrar gösterdiniz."

"Tanklarını başlarına geçireceğiz"
Büyük bir ihanetle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

"İnsanımız büyük bir nefret duygusu içerisinde olup biteni gördü, olup bitene 'Dur' dedi. Tabiri caizse 15 Temmuz'da millet yönetime el koydu. Tebrik ediyorum, Allah razı olsun. Bundan sonra her ahmak, her aptal bilsin ki darbeye teşebbüs eden bilsin ki milletin iktidarı ancak milletin eliyle, milletin önündeki sandıkta değişir. Onun dışında kim iktidar olursa olsun onu sandığın dışında götürmeye çalışanlar bilsin ki hep birlikte 79 milyon olarak onların karşısına çıkacağız ve o tanklarını toplarını başlarına geçireceğiz."

"Bu nasıl bir ahlaksızlıktır"
Terörist ihanet şebekesinin insanların arasına fitne soktuğuna işaret eden Ala, "Soruşturmalar derinleştikçe öyle rezaletler ortaya çıkıyor ki yani insanların kurbanlarını bile almış et diye satmışlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bunu Müslüman olmayanlar yapmadı. Artık inşallah yüreğimizde acısını hissederek bundan da hem bizim dinimizin temizlenmesi hem bizim milletimizin temizlenmesi için el birliğiyle çalışacağız." dedi.

Bakan Ala'nın konuşmasının ardından meydanı dolduran vatandaşlar, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni kurulan dev ekranlardan izledi.