İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yayımladı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, “Bayramlar, millet olarak dayanışma, kaynaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın en üst seviyede yaşandığı, sevgi, dostluk, kardeşlik ve manevi duygularının en üst seviyede hissedildiği müstesna günlerdir. Bayram sevincimizi üzüntüye dönüşmemesi vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak için Bakanlığımızca bayram tatili süresince trafik ile ilgili gerekli tedbirler en üst seviyede alınmıştır. Bu çerçevede Ülke genelinde yol güzergahlarında gerekli denetimleri yapmak amacıyla yaya veya seyir halinde 29 bin personel görevlendirilmiştir, trafik kontrolleri artırılmıştır” diye konuştu.
Ala’nın, bayram tatili nedeniyle trafikte alınan önlemlere değindiği mesajında, şu ifadeler yer aldı:
“Kazaların yoğun olduğu güzergah ve noktalarda ilave tedbirler alınmış, buralarda her 10 km’ye bir resmi veya sivil ekip görevlendirilmiş, 18 anayol güzergahında helikopterlerle trafik denetimine başlanmış, yollarda radar ve ortalama hız denetimleri ile MOBESE denetimi yoğunlaştırılmış, şehirlerarası otobüslerde yolcu görünümde sivil trafik personeli görevlendirilmiş, 02-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel izne bağlı olan araçların karayoluna çıkmalarına müsaade edilmemiş, halkın yoğun olduğu yerlerde (mezarlık, AVM vb.) tedbirler artırılmıştır. Ayrıca, trafik kurallarına uyma konusunda vatandaşımızın duyarlılığını en üst seviyeye çıkartmak amacıyla yol güzergahlarındaki dinlenme tesisi, terminal ve akaryakıt istasyonu gibi yerlere asılan afişler ve dağıtılan el broşürleri ile sürücülere trafik kurallarına uymanın gerekliliği hatırlatılmaktadır.
Bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının büyük bir oranda sürücülerimizin hız ihlali, hatalı sollama gibi kural ihlallerinden ve yeterince dinlenmeden yola devam etmelerinden kaynaklandığını göz önüne alarak, tüm sürücülerimizden Bayram sevincinin üzüntüye dönüşmemesi için, trafik kurallarına hassasiyetle uymalarını, ailelerine ve milletimize elem verecek kazalara mahal vermemelerini istirham ediyorum. Ramazan Bayramının ülkemiz ve İslam dünyası için sevinçlere vesile olmasını, tüm insanlığa huzur getirmesini diliyorum. Bu vesileyle, vatandaşlarımızın, şehit ailelerimiz ile gazilerimizin ve Bakanlığımızın her kademesinde görev yapan personelimizin bayramını tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini diliyorum.”