Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, bölgede Kürdistan’ın kurulmaya çalışıldığını dile getirerek, “Şuanda hükümetin bazı bakan ve liderlerinin heykellerini dikebilirler. AKP iktidarı olmasaydı Kürdistan bu şekilde kurulamazdı. PKK’nın önündeki engeller yavaş yavaş kaldırıldı. Bölgede kardeşlik diyenler alınarak meydanlar örgüte, teröre bırakılıyor. Artık Güneydoğu’da yeni bir siyasi sınır çiziliyor. Kürdistan kuruluyor. Bunlar millet kandırılarak yapılıyor.” dedi. Suriye sorunuyla birlikte bölgede diğer önemli bir sıkıntının terör örgütü PKK'ya verilen vaatler olduğuna dikkat çeken Bal, PKK'ya, silah ile elde edemeyeceği başarının hükümet tarafından hediye edildiğini kaydetti.

DGP Genel Başkanı İdris Bal, dün partisinin Gaziantep il binasını açtıktan sonra bugün de gazetecilerle bir araya geldi. Burada Suriye ve komşularla yaşanan sorunlara değinen İdris Bal, Türkiye’nin dünyada illegal örgütlere destek veren konuma geldiğini söyledi. Sıfır sorun denilerek bugün sorunlu olmadığımız ülkenin kalmadığını belirten Bal, Suriye’de uygulanan politikanın yanlış olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: “Dünyada illegal kabul edilen örgütlerle ülkemizin bağlantısı asla olmamalıdır. Hükümetin ciddi hatalar yaptığını, Suriye’deki sorunun azgınlaşmasında Türkiye’nin ciddi hatalar yaptığını düşünüyorum. Türkiye, Esad ile halk arasında aracı olabilirdi. Olayları durdurucu rol oynayabilirdi. Bu hükümet, Mısır ile Suriye’yi, Libya ile Suriye’yi ayırt edemedi. Gerekli istişareleri yapmadı. Suriye’de İran ve Rusya’yı düşünemedi.”

"DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE HERKES İLE DÜŞMAN OLDUK"

Hükümetin artık radikal politikalarından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Bal, Türkiye’nin dünyada yalnızlaştığını ve bunun sonucu olarak Mısır’ı, Suriye’yi ve Irak’ı kaybettiklerini söyledi. Ahmet Davutoğlu döneminde herkes ile düşman olduklarını dile getiren Bal, “Suriye’de o kadar insanın ölümünde parmağınız varsa, o yastığa kafanızı koymadan iyi düşünmeniz lazım. Uykularınızın kaçması lazım. Gelmiş geçmiş en başarısız Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dur. Normalde bırakın Başbakan olmayı, Dışişleri Bakanlığı’nı bile koruyamaması lazım. Ama paralele karşı mücadele sözü verdiği için Sayın Erdoğan onu başbakan yaptı. Davutoğlu döneminde ne oldu? Dostlarımız mı arttı? Herkes ile düşman olduk. Sıfır sorun değil, herkes ile sorunlu bir ülke olduk. Suriye’deki kaostan vebali olan bir Türkiye olduk.” açıklamalarına yer verdi.

ÜLKEYE KARA PARADAN DOLAYI CİDDİ SALDIRILARIN OLACAK

Türkiye’yi bekleyen büyük riskler olduğuna dikkat çeken Bal, ülkeye kara paradan dolayı ciddi saldırıların olacağını vurguladı. ABD’nin Ziraat Bankası’na yönelik soruşturma başlattığını hatırlatan Bal, “Bunu iktidar örtmeye çalışıyor. Yarın ciddi bir ceza gelirse ne yapacaksınız? Terörü destekleyen ülkeler listesine Türkiye koyulursa ne yapacaksınız? Türkiye, dünyada yalnızlaşır. Dış yatırım gelmez. AB’den, ABD’den, Avrupa Parlamentosu’ndan ciddi ikazlar geliyor.” diye konuştu.

KÜRDİSTAN KURULUYOR

Terör örgütünün silah ile elde edemeyeceği başarıyı hükümetin hediye ettiğini söyleyen Bal, bölgenin terör örgütlerine bırakıldığının bilgisini verdi. Bölgede Kürdistan’ın kurulmaya çalışıldığını dile getiren Bal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şuanda hükümetin bazı bakan ve liderlerinin heykellerini dikebilirler. AKP iktidarı olmasaydı Kürdistan bu şekilde kurulamazdı. PKK’nın önündeki engeller yavaş yavaş kaldırıldı. Bölgede kardeşlik diyenler alınarak meydanlar örgüte, teröre bırakılıyor. Artık Güneydoğu’da yeni bir siyasi sınır çiziliyor. Kürdistan kuruluyor. Bunlar milleti kandırılarak yapılıyor.”