Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı Prof. Dr. İdris Bal, TBMM’de dün yapılan Yüce Divan oylamasında AK Partili 40-50 vekilin liderlerinin sözünü dinlemek yerine vicdanlarını sesini dinlediğini söyledi. Onca delil ve iddiaya rağmen adı geçen bakanların yargılamaya, Yüce Divan'a gönderilmediğini belirten İdris Bal, “Zaten öyle olacağını tahmin ediyorduk. Yargılamaya, yargı önüne çıkabilmek için kendinize ve partinize güvenmeniz lazım. Demokrat olmanız ve hukuka güvenmeniz lazım. Oysa iktidar partisi kendine de güvenmiyor demokrasiyi de hazmedememiş onun için bu 4 bakan o kadar delile, para sayma makinalarına, saatlere rağmen polisin para teslimatlarını görüntülemesine rağmen yargıdan kaçırıldı. Aklandı mı asla ve asla aklanmadı. Milletin vicdanında AKP karalandı, AKP mahkum edildi.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Bal şöyle devam etti: “Dört bakan onca delile onca iddiaya rağmen yargılamaya Yüce Divan'a gönderilmedi. Zaten öyle olacağını tahmin ediyorduk. Yargılamaya, yargı önüne çıkabilmek için kendinize ve partinize güvenmeniz lazım. Demokrat olmanız ve hukuka güvenmeniz lazım. Oysa iktidar partisi kendine de güvenmiyor demokrasiyi de hazmedememiş onun için bu 4 bakan o kadar delile, para sayma makinalarına, saatlere rağmen polisin para teslimatlarını görüntülemesine rağmen yargıdan kaçırıldı. Aklandı mı asla ve asla aklanmadı. Milletin vicdanında AKP karalandı, AKP mahkum edildi.”

"LİDERLERİNİN SÖZÜNÜ DİNLEMEK YERİNE VİCDANLARININ SESİNİ DİNLEDİLER"

Milletvekillerinin liderlerinin sözünü dinlemek yerine vicdanlarını sesini dinleyerek 'en azından 40-50 vekilin Yüce Divan'a gönderilsin' dediğini kaydeden Bal, “Tebrik ediyorum kendilerini. Açık açık söyleyemeseler, söylemeseler bile bu civanmertliği bu hakperestliği yaptıklarından dolayı AKP’nin içindeki vekil arkadaşları tebrik ediyorum. Milletin vekiline yakışan budur. Daha fazlası olmalıydı ve insanlar hesap yapmamalıydı. AKP’nin içindeki vekil arkadaşlarımız daha cesur olmalıydı. Bırakın Şamil Tayyar bağırsın çağırsın onlara bırakınız Fatih Tezcan Mehmet metiner onlardan hesap soracağız desin gerçek hesabı millet, yargı ve Hak soracak. 12 eylül ve 28 şubat dönemi bittiği gibi bu hukuksuz dönemde bitecek o zaman mahcup olmamak için dik duranlar kazanacak değmez, küçük hesaplara değmez.” şeklinde konuştu.

"ESAS HESABI HALK SORACAK"

İdris Bal, bu dönem bittiğinde aynen 12 Eylül ve 28 Şubat dönemi bittiği gibi esas hesabı halkın soracağına işaret ederek, “Esas hesabı bağımsız yargı onlardan soracak. Şamil Tayyar o 40-50 kişiden hesap soracağız, diyor. AKP’nin içindeki 40-50 kişiyi tebrik ediyorum korkmasınlar yola devam etsinler. Zira demokratlar korkmaz, Allah’tan korkan, başkasından korkmaz. Zira maneviyata saygılı olan AKP’nin maneviyatı kullanması karşısında sessiz kalmak ve kalmamalıdır. Bu tiyatroya dur demenin zamanı çoktan geldi geçiyor. Kimse dinle, imanla, milli değerler üzerinden Atatürk üzerinden siyaset yapmasın.” görüşünü belirtti.