Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Şahsıyla alakalı medyada çıkan haberlere değinen Bal, "Her partide doğal olarak belirli sorunlar olabilir. Benim partimde de istişare etmem gereken bazı konular vardı. Bazı arkadaşların isteğiyle istişare toplantısı yaptık." diye konuştu.

Bir genel başkan yardımcısının partisinin bazı il başkanlarını başka partiye geçmeleri için pazarladığını duyduğunu ve bu sebeple istişare toplantısı yaptıklarını anlatan Bal, bu kişinin disipline gönderildiğini açıkladı. 13 ilin başkanının, genel başkanın, haberi olmadan alındığını belirten Bal, bu sebeple yumruğunu masaya vurduğunu ve gerektiğinde yine vuracağını söyledi.

DGP'de kimsenin kasedi olmadığını vurgulayan Bal, kaset var diyenin bunu açıklaması gerektiğini ifade etti. Emeklemekte olan bir partinin bitirilmek için çalışıldığını anlatan Bal, genel başkan yardımcısına güvenmediğini ve bu kişinin kasıtlı faaliyette bulunduğunu kaydetti. Bal, "Partime ve şahsıma zarar vermeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Toplanma sebeplerinin istişare olduğunu belirten Bal, "İttifak toplantısı değildi. Mesele karalamaktır. Disipline verdiğim belli olunca kargaşa çıkardılar, genel kurula götürelim dediler. 'Karar defterini aldı kaçtı' dediler. Partiyi temsil eden genel başkandır. Esas sorumlusu genel başkandır. İnsan kendi malını çalar mı ya. Çanta partisi olan var. Evraklarını çantada taşıyor. Kesin ihraç istemiyle disipline verdiğim insanlara herhalde parti defterini verip çıkamam. 'Silah çekti' dediler. Bırakın silah çekmeyi, masanın üzerinde bir kere bile görünmedi. Elbet ruhsatlı silahım var. Bu karalamadır. Orada bir sürü insan vardır." şeklinde konuştu.

Meclis'teki kavgaya da değinen Bal, daha önce de bu tür hadiseler yaşandığını hatırlatarak, "Yazık etmeyelim insanlarımıza. Demokrasi içinde çözelim sorunlarımızı. Milletvekillerini döven arkadaşları kınıyorum. Meclisin, demokrasinin itibarıyla oynuyorlar. Bu sahneleri daha önce çok yaşadık. Millet size, Meclis'e güvenmezse bu ülkede demokrasi olmaz. Bir kere daha bu veya şu şekilde kesintiye uğrayabilir." dedi.

İktidarı uyaran Bal, "Sayınız çok diye insanları orada dövmeyin... Banka batırmayın. Herkes altında kalır, bedelini hep birlikte öderiz." ifadelerini kullandı.

İç güvenlik paketini de eleştiren Bal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına da tepki gösterdi.